Skip navigation


En million kr. til telepsykiatri for flygtninge og indvandrere

20-07-2010
PRESSEMEDDELELSE – Indenrigs- og Sundhedsministeriet har tildelt en million kroner til et projekt, der giver etniske minoriteter i yderområderne mulighed for at få psykiatrisk hjælp i form af telepsykiatri på deres eget modersmål. Bertel Haarder roser ideen.

Telepsykiatri i form af videokonferencer mellem en psykiater, som sidder ét sted og en patient, som sidder et andet sted, er hovedingrediensen i et nyt projekt, som Indenrigs- og Sundhedsministeriet netop har bevilget 1 million kroner til.

Projektet retter sig mod etniske minoriteter i yderområderne.
Telepsykiatri har mindst to fordele for denne målgruppe: For det første betyder telepsykiatrien, at det er muligt at give patienterne psykiatrisk behandling på deres modersmål. For det andet øger telepsykiatrien adgangen til psykiatrisk hjælp for patienter i yderområderne, og det giver kortere ventetider til behandlingen.

Indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder siger:

”Her har vi et rigtigt godt eksempel på en af de muligheder, som den teknologiske udvikling giver os: Med videokonferencer mellem psykiateren der, hvor ekspertisen findes og patienten der, hvor han bor, er den geografiske afstand ikke længere nogen hindring. Det er endda muligt med projektet her at få behandling fra behandlere i Sverige. Jeg tror på, at vi vil se mere telemedicin og mere telepsykiatri i fremtiden”.

Konkret vil projektet forbinde behandlingscentret ”Den Lille Prins” i København med udvalgte psykiatriske afdelinger og lægehuse i yderområderne.

I yderområderne er der længere ventetid til psykiatrisk hjælp end i de større byer, ikke mindst når det gælder psykisk syge med anden etnisk baggrund end dansk, som ikke taler dansk.

Projektet forventes at løbe frem til 1.maj 2012. Når det er afsluttes, skal erfaringerne fra projektet beskrives i en rapport, og der skal udarbejdes modeller for, hvordan projektet eventuelt kan udvides og gøres permanent.


Yderligere oplysninger
Pressemedarbejder Marie Nyhus tlf. 72 26 94 17


Sidst opdateret 27-08-2010

Kontaktinformation

Holbergsgade 6
1057 København K
 | tlf: 72269000
 | EAN: 5798000362055
 |