Skip navigation


Ny skole for personer med tvangstanker

23-07-2010
PRESSEMEDDELELSE – Indenrigs- og Sundhedsministeriet støtter en ny OCD-skole i Midt- og Vestjylland, hvor personer, der lider af tvangstanker og tvangshandlinger, kan få terapi og flere oplysninger om lidelsen.

En person, der føler sig beskidt, hvis ikke hun vasker hænder hundrede gange i timen.
Eller en person, som er overbevist om, der vil ske hans familie noget slemt, hvis han kommer til at træde på stregerne mellem fliserne.

Det er bare to eksempler på personer, der lider af tvangstanker og tvangshandlinger.
Lidelsen er også kendt som OCD, en forkortelse af Obsessive Compulsive Disorder, hvor obsessioner betyder tvangstanker, mens kompulsioner er tvangshandlinger.

Nu er Foreningen OCD MidtVest blevet bevilget 180.000 kroner fra Indenrigs- og Sundhedsministeriet til at etablere en OCD skole. Her skal det være muligt for personer, der lider af OCD at få kognitiv adfærdsterapi, og for dem og deres pårørende at få flere oplysninger om lidelsen.
Kognitiv adfærdsterapi er en behandlingsform, som kan dæmpe angst og tvangstanker.

”Her har vi en forening, som set med mine øjne har taget et godt initiativ, der kan være med til at hjælpe OCD-ramte og deres pårørende i deres hverdag. Det er jeg glad for at kunne støtte”, siger indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder.

De 180.000 kroner rækker til, at projektet med OCD-skolen løber i to år. Herefter er det meningen, at OCD MidtVest selv fører projektet videre.


Yderligere oplysninger
Pressemedarbejder Marie Nyhus tlf. 72 26 94 17


Sidst opdateret 27-08-2010

Kontaktinformation

Holbergsgade 6
1057 København K
 | tlf: 72269000
 | EAN: 5798000362055
 |