Skip navigation


Sundhedsministeren: En stor dag for patienterne

19-12-2012
NYHED - Folketinget har i dag vedtaget et lovforslag, der giver patienterne en helt ny rettighed – retten til at blive udredt inden for 30 dage på sygehusene.

”Det er en stor dag for patienterne. Med den nye udredningsgaranti får de en lovfæstet ret til at blive udredt inden for 30 dage eller få udarbejdet en plan for det videre udredningsforløb. Og det er et stort skridt fremad for patienterne”, siger sundhedsminister Astrid Krag, der også peger på en anden fordel:

"Vi samler også ansvaret for udredningsforløbet et sted, nemlig på det sygehus, som patienterne bliver henvist til af deres praktiserende læger. Fremover må sygehusene ikke slippe patienterne, før der er klarhed over, hvad de fejler. Det er en markant forbedring i forhold til i dag, hvor patienterne selv skal holde tråd i deres udredningsforløb."

De mest syge skal behandles først
Med lovforslaget, der er i dag er vedtaget, indføres der også en differentieret behandlingsgaranti, som betyder, at patienter med alvorlige sygdomme får ret til udvidet frit sygehusvalg efter 30 dage, mens patienter med mindre alvorlige sygdomme kan gøre brug af retten efter 60 dage.

"Vi vil gerne sikre, at de mest syge bliver behandlet først. Og derfor indfører vi nu en differentieret behandlingsgaranti, der skelner mellem alvorlige og mindre alvorlige lidelser, samtidig med at sygehusene får større fleksibilitet til at tilrettelægge deres behandlinger", siger sundhedsministeren.

Den differentierede behandlingsgaranti træder i kraft den 1. januar 2013. Udredningsgarantien træder i kraft den 1. september 2013.

Læs ’Forslag til lov om ændring af sundhedsloven og lov om klage- og erstatningsadgang inden for sundhedsvæsenet'. (Ret til hurtig udredning i sygehusvæsenet og differentieret ret til udvidet frit sygehusvalg m.v.)

Yderligere oplysninger:
Pressechef Thomas Bille Winkel, tlf.: 40 91 98 78.


Sidst opdateret 19-12-2012

Kontaktinformation

Holbergsgade 6
1057 København K
 | tlf: 72269000
 | EAN: 5798000362055
 |