Skip navigation


Danmark er netop nomineret til WHO’s globale bestyrelse

28-10-2020
PRESSEMEDDELELSE - Danmark nomineres af den europæiske region til en plads i WHO’s globale bestyrelse (Executive Board). Det er netop blevet afgjort ved en stemmeoptælling i WHO’s europæiske regionalkontor i København. Til at varetage pladsen i bestyrelsen har Danmark indstillet Søren Brostrøm, direktør i Sundhedsstyrelsen, som kandidat. Den europæiske region har otte pladser i den globale bestyrelse, hvoraf én plads var ledig i den valggruppe, som Danmark tilhører. Danmark fik 29 stemmer og vandt dermed over modkandidaten Slovakiet, som fik 19 stemmer.

”Det er en stor nyhed, at Danmark har vundet afstemningen om en plads i WHO’s bestyrelse. Det bringer Danmark med helt forrest i drøftelsen af global sundhed, en dagsorden som sjældent har været vigtigere. I Danmark vægter vi internationalt samarbejde utrolig højt, ikke mindst i håndteringen af sundhedskriser. Jeg ser frem til at følge arbejdet tæt, og jeg er ikke i tvivl om, at Danmark får en markant stemme i bestyrelsen med Søren Brostrøm, som har stor erfaring både sundhedsfagligt og med arbejdet i WHO,” siger sundheds- og ældreminister, Magnus Heunicke.

Ud over Danmark blev også Slovenien nomineret til bestyrelsen. De nye bestyrelsesmedlemmer indtræder officielt i bestyrelsen i maj 2021.

Søren Brostrøm fortsætter som direktør i Sundhedsstyrelsen og vil varetage posten som bestyrelsesmedlem samtidig med sit arbejde i Sundhedsstyrelsen. WHO’s globale bestyrelsen mødes 2-4 gange om året.

Bestyrelsens primære opgave er at gennemføre Verdenssundhedsforsamlingens beslutninger og politikker, rådgive forsamlingen og generelt facilitere dens arbejde.

I bestyrelsen vil Danmark blandt andet arbejde for et styrket globalt sundhedsberedskab og et styrket WHO. Danske mærkesager omfatter også nedbringelse af ulighed i sundhed, universel sundhedsdækning, seksuel og reproduktiv sundhed og rettigheder, styrkelse af landenes sundhedssystemer og bekæmpelse af antibiotikaresistens.

Sidst opdateret 28-10-2020

Kontaktinformation

Holbergsgade 6
1057 København K
 | tlf: 72269000
 | EAN: 5798000362055
 |