Skip navigation


Minister byder velkommen til fælles europæisk indsats mod demens

01-11-2016
NYHED - Sundheds- og ældreminister Sophie Løhde var med til at åbne Alzheimer Europes konference i København.

Demens rammer flere og flere mennesker over hele Europa.

I denne uge mødes en lang række mennesker med demens, pårørende til demensramte, politikere, eksperter og forskere fra hele kontinentet i København for at diskutere og blive klogere på de mange udfordringer med sygdommen.

Velkomsttalen til Alzheimer Europes 26. konference om demens blev holdt af sundheds- og ældreminister Sophie Løhde i forbindelse med den officielle åbning mandag.

Alzheimer Europe er Alzheimerforeningens europæiske paraplyorganisation, og det er første gang, at konferencen holdes i Danmark.

Sundheds- og ældreminister Sophie Løhde var inviteret til at holde tale i anerkendelse af regeringens oplæg til Danmarks nye nationale demenshandlingsplan 2025.

”Demens er med den nationale handlingsplan sat højt på dagsordenen, og vores ambition er at få indsatsen over for sygdommen op i verdensklasse. Jeg håber, at vi på konferencen kan inspirere andre lande til på tilsvarende vis at sætte ambitiøse mål på området og fremme  i Europa til gavn for alle mennesker med demens og deres pårørende”, siger Sophie Løhde.

Sundheds- og ældreministeren har – udover plejehjem og hukommelsesklinikker i Danmark - besøgt flere europæiske lande for at hente inspiration til demenshandlingsplanen.

Den nationale demenshandlingsplan tager udgangspunkt i 3 nationale mål, 5 fokusområder og 27 konkrete initiativer, som understøtter målene.

Regeringen og satspuljepartierne bag satspuljeaftalen for 2016 har afsat 470 mio. kr. i perioden 2016-2019 til initiativerne i planen.

Læs ´Regeringen sætter mål og retning i ny national demenshandlingsplan´

Alzheimer Europes konference foregår frem til torsdag den 2. november, og årets tema er ”Fremgang i forskning og pleje”.

Læs mere om konferencen


Sidst opdateret 20-02-2017

Kontaktinformation

Holbergsgade 6
1057 København K
 | tlf: 72269000
 | EAN: 5798000362055
 |