Skip navigation


Nick Hækkerup indleder sundhedsturné på arbejdspladser i Odense

14-08-2014
NYHED - Sammen med repræsentanter for fagforbundet 3F vil sundhedsminister Nick Hækkerup den kommende tid besøge en række arbejdspladser rundt om i Danmark for at sætte fokus på sundhed. Første besøg er 15. august, hvor turen går til Odense Renovation.

Mange vil gerne leve sundere, men i en travl hverdag kan det være svært at finde tiden og motivationen til at finde løbeskoene frem eller modstå fristelsen til at lægge vejen forbi grillbaren i frokostpausen.

Det har man taget konsekvensen af på flere arbejdspladser, hvor man eksempelvis tilbyder medarbejderne sund kantinemad, opretter motionsrum eller løbehold o.l., så medarbejderne kan dyrke motion med arbejdskolleger. Og erfaringer fra arbejdspladser tyder på, at de sunde valg på den måde bliver lidt lettere.

"Arbejdspladserne spiller en vigtig rolle for folkesundheden. For her kan man have en mere praktisk tilgang til sundhed, og det kan motivere medarbejderne på en helt anden måde end velmenende råd fra sundhedseksperter. Mange gange virker det simpelthen bedre at tage fat i folk dér, hvor de arbejder, i stedet for med løftede pegefingre at forsøge at skræmme dem til at ændre vaner", siger sundhedsminister Nick Hækkerup og fortsætter:   

"Det gælder ikke mindst i forhold til dem, som ikke er særligt motiverede for at ændre livsstil. Det har blandt andre 3F vist med sit sundhedsprojekt, hvor man sammen med en lang række arbejdspladser på forskellig vis har sat sundhed på dagsordenen og haft succes med at få medarbejdere til at leve sundere", siger sundhedsministeren med henvisning til projektet 'Ulighed i sundhed'.

Sundhedsturnéen indledes på fredag kl. 10 i Odense. Her besøger Nick Hækkerup virksomheden Odense Renovation sammen med 3Fs formand Per Christensen og næstformand Jane Korczak.

Fakta om sundhedsturnéen:
Sundhedsministeren vil i august-september 2014 besøge følgende arbejdspladser rundt om i Danmark:
 

  • Odense Renovation – 15. august
  • City Renovation i Glostrup – 19. august
  • Holbæk Sygehus – 8. september
  • Treco A/S i Aalestrup – 12. september
  • Arla Foods i Bislev – 12. september

Sidst opdateret 14-08-2014

Kontaktinformation

Holbergsgade 6
1057 København K
 | tlf: 72269000
 | EAN: 5798000362055
 |