Skip navigation


Sundhedsministeren vil forhindre misbrug af CPR-numre

31-10-2013
NYHED – Borgernes CPR-numre skal fjernes fra apotekernes kasseboner. Det foreslår sundhedsminister Astrid Krag, der håber, at det nye tiltag kan være med til at forhindre misbrug.

Når du i dag køber receptpligtig medicin, som regionerne yder tilskud til, fremgår dit CPR-nummer af apotekets kassebon.   

Oprindelig blev kravet om, at CPR-numrene skulle fremgå af kassebonen, indføjet i receptbekendtgørelsen, for at borgerne entydigt kunne dokumentere deres medicinindkøb over for apotekerne, hvis de var i tvivl om, hvorvidt de havde fået det korrekte medicintilskud fra det offentlige.   

Det er imidlertid tilstrækkeligt, at alene kundens navn fremgår af bonen, så derfor vil sundhedsministeren ændre reglerne på området:   

”Mange borgere lægger ikke mærke til, at deres CPR-nummer står på kassebonen, når de køber medicin på apoteket. De smider derfor bare bonen i skraldespanden, og det gør det blandt andet nemt for kriminelle at få fat på og misbruge CPR-numrene. Og identitetstyveri bliver desværre stadig mere udbredt. Derfor ændrer vi nu reglerne”, siger sundhedsminister Astrid Krag.   

Ordningen forventes at træde i kraft den 1. december 2013.


Sidst opdateret 31-10-2013

Kontaktinformation

Holbergsgade 6
1057 København K
 | tlf: 72269000
 | EAN: 5798000362055
 |