Skip navigation


Ny aftale giver lavere priser på sygehusmedicin

18-12-2012
PRESSEMEDDELELSE: En ny prisaftale mellem Sundhedsministeriet, Danske Regioner og Lægemiddelindustriforeningen giver billigere sygehusmedicin. Ifølge aftalen sænkes listepriserne på medicinen med 5 pct. i perioden fra 1. januar 2013 til udgangen af 2015.

Den nye prisaftale, som Sundhedsministeriet og Danske Regioner i dag har indgået med Lægemiddelindustriforeningen, Lif, sikrer, at prislofterne på sygehusmedicinen reduceres med 2,5 procent henholdsvis 1. april 2013 og 1. april 2014.

Sundhedsministeren er tilfreds med, at det er lykkedes at få lægemiddelindustrien til frivilligt at sænke priserne i en tid, hvor der er behov for at udvise økonomisk ansvarlighed:

"Jeg er tilfreds med, at det er lykkedes at indgå en aftale, der sænker priserne på sygehusmedicin. Jeg har lagt vægt på, at vi ikke skal betale mere for sygehusmedicin i Danmark, end de gør i de lande, vi normalt sammenligner os med. Og aftalen er et udtryk for økonomisk ansvarlighed, og den bidrager til, at vi får mest mulighed sundhed for pegene", siger Astrid Krag.

Også Danske Regioners formand Bent Hansen understreger, hvor vigtigt det er at få mere sundhed for pengene:

"Med flere patienter og flere behandlingsmuligheder end nogensinde er sundhedsvæsnet de her år presset på pengepungen. Her hjælper den nye aftale os til at få mere for sundhedskronerne, når vi køber medicin, og det er vi naturligvis godt tilfredse med i regionerne."

I forhold til de eksisterende prisaftale, der udløber ved årsskiftet, er det nyt, at Danske Regioner er med som aftalepartner. Og det er sundhedsministeren glad for.

"Jeg er glad for, at vi har fået Danske Regioner med i prisaftalen. For udgiftsrammerne til sygehusmedicin aftales mellem staten og Danske Regioner, og derfor er det kun naturligt, at regionerne, som står for indkøbene af lægemidlerne, indgår som aftalepart", siger Astrid Krag.

 

Læs "Aftale om prisreduktioner og loft over priserne for sygehusforbeholdte lægemidler i peridoen 1. januar 2013 - 31. december 2015" (pdf)  


Yderligere oplysinger
Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse: Pressechef Thomas Bille Winkel, tlf.: 40 91 98 78.
Danske Regioner: Presserådgiver Martin Deichmann, tlf.: 51 35 55 60.


Sidst opdateret 18-12-2012

Kontaktinformation

Holbergsgade 6
1057 København K
 | tlf: 72269000
 | EAN: 5798000362055
 |