Skip navigation


Særlig fond til nyrepatienter med NSF

02-12-2010
PRESSEMEDDELELSE - Regeringen og Dansk Folkeparti vil i fællesskab oprette en særlig fond på 20 mio. kr. til nyrepatienter, der har fået sygdommen NSF efter MR-scanninger.

En ny fond på 20 mio. kr. til ekstraordinære udgifter for nyrepatienter, som har fået sygdommen nefrogen systemisk fibrose (NSF) efter MR-scanning med Omniscan.

Den nye fond etableres på baggrund af en uvildig advokatundersøgelse af sagsforløbet i forbindelse med Omniscan. Sagen drejer sig om, at en række svært nyresyge har fået alvorlige følgevirkninger efter MR-skanning med kontrastmidlet Omniscan. Følgevirkningerne består i skader på hud og bevægeapparat diagnosticeret som nefrogen systemisk fibrose (NSF).

Indenrigs-og sundhedsminister Bertel Haarder siger:

"Det er en ulykkelig sag. Det er vigtigt for regeringen og Dansk Folkeparti, at de i forvejen svækkede nyrepatienter, der blev ramt af det, får al den hjælp og støtte, de har brug for," siger Bertel Haarder.

Patienter med NSF har mulighed for at søge om erstatning hos Patientforsikringen.

76 patienter, der er undersøgt med Omniscan har søgt erstatning:

  • 40 patienter har fået medhold.
  • 27 patienter har fået afslag.
  • 9 sager er uafsluttede.

Afslag på erstatning er bl.a. begrundet i, at patienten ikke har fået bivirkninger af Omniscan. Der er på nuværende tidspunkt udbetalt i alt 19,2 mio. kr. i erstatning. Derudover har 12 patienter søgt erstatning vedr. øvrige kontrastmidler.

Yderligere oplysninger
Pressechef Line Aarsland, tlf. 72 26 94 08


Sidst opdateret 06-12-2010

Kontaktinformation

Holbergsgade 6
1057 København K
 | tlf: 72269000
 | EAN: 5798000362055
 |