Skip navigation


Første landsdækkende pakkeforløb på kræftområdet

01-04-2008
Fra den 1. april 2008 kan patienter med begrundet mistanke for kræft i bryst, tarm, lunge og hoved-halsregionen modtage undersøgelse og evt. behandling i særlige pakkeforløb uden unødig ventetid.

Pakkeforløbene er aftalt mellem regeringen og Danske Regioner og skal i løbet af 2008 udarbejdes og udrulles for de resterende kræftformer. 

Pakkeforløbene er standardforløb for udredning og behandling uden unødig ventetid. Forløbene er beskrevet centralt, men skal indføres lokalt af regioner og sygehuse. For nogle patienter vil standardforløbet ikke være optimalt, men må fraviges i visse faser, fordi patienten har særlige, individuelle behov. 

Standarderne for forløbspakkerne hviler på fælles, nationale kliniske retningslinjer og gælder i hele landet. Sygehuse og regioner har i mange måneder arbejdet målrettet for at nå det, og de fleste steder er man klar, mens der andre steder er dele af forløbene, som endnu ikke helt lever op til alle standarder. Her arbejdes på højtryk for at komme helt på plads.

Pakkeforløbenes standarder fungerer både som udgangspunkt for planlægning af kræftbehandling på de danske sygehuse og som redskab for patienten til dialog med læger og andet sundhedspersonale om patientens konkrete forløb. 

Minister for Sundhed og Forebyggelse, Jakob Axel Nielsen glæder sig på denne store dag for dansk kræftbehandling:

"Det er tid for, at vi for alvor skal levere på kræftbehandlingen. For den enkelte patient vil kræftpakkerne betyde, at behandlingen fremover kommer til at ligge som perler på en snor. Det er i den grad en holdpræstation og en kæmpeindsats af personalet, der gør at vi er kommet så langt på så kort tid til glæde for både sundhedsvæsnet og de danske kræftpatienter og deres pårørende. Frem mod d. 1. januar vil vi område for område og kræftsygdom for kræftsygdom udrulle de øvrige pakkeforløb, så alle er dækket fra starten af 2009."

Mere information - følg nedenstående links:
Pakkeforløbene på kræftområdet
Beskrivelse af pakkeforløb i de enkelte regioner

 


Sidst opdateret 11-09-2009

Kontaktinformation

Holbergsgade 6
1057 København K
 | tlf: 72269000
 | EAN: 5798000362055
 |