Skip navigation


Haarder: Kommunerne skal lære af de gode i kampen mod diabetes

13-09-2010
PRESSEMEDDELELSE – Indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder opfordrer kommunerne til at lære af hinanden i kampen mod diabetes. I dag taler ministeren på Diabetestinget.

Kommunerne skal blive bedre til at skele til hinanden og lære af de bedste, når det kommer til at forebygge diabetes.

Sådan lyder et af hovedbudskaberne fra indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder, når han i dag går på talerstolen på Diabetestinget.

Diabetestinget er en konference om forebyggelse og behandling af diabetes, som er arrangeret af Diabetesforeningen og støttet af Novo Nordisk.

”Der er dobbelt så mange diabetikere i dag som i 1997, så der nu skønnes at være helt op til 400.000 diabetikere i Danmark. Antallet stiger stadig, og vi ved, at en del af årsagen er, at mange har en usund livsstil. Derfor er potentialet med forebyggelse enormt, når det kommer til diabetes. Og her spiller kommunerne en afgørende rolle”, siger indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder.

Han opfordrer kommunerne til at lære af de bedste i kampen mod diabetes.
Sundhedsstyrelsen har udgivet en rapport på nettet, ”Tal på diabetes i kommunerne”, hvor hver enkelt kommune kan vurdere antallet af diabetikere i kommunen i forhold til i andre kommuner.

”Det er et glimrende redskab til kommunerne, så de kan få afklaret, om de er gode nok til at opdage og evt. forebygge diabetes. Derfor lyder opfordringen fra mig klart og tydeligt: Brug det. Det er vigtigt, vi sætter ind med forebyggende initiativer, så vi får bremset udviklingen med et stigende antal borgere med diabetes type 2”, siger Bertel Haarder.

I begyndelsen af 2010 udmøntede Indenrigs- og Sundhedsministeriet 590 mio. kr. til forløbsprogrammer, patientuddannelser og egenbehandling til perioden 2010-2012.
Indsatsen skal være med til at skabe en ensartet, høj kvalitet i diabetesindsatsen på tværs af regioner og kommuner.

”Det er vigtigt, vi får en ensartet behandling af høj kvalitet. Men behandlingen løser ikke det grundlæggende problem: At flere og flere får diabetes. Derfor er forebyggelse så vigtig”, siger Bertel Haarder, der peger på, at det stigende antal overvægtige kan have sammenhæng med det stigende antal diabetikere.

Læs rapporten Tal på diabetes i kommunerne


Sidst opdateret 13-09-2010

Kontaktinformation

Holbergsgade 6
1057 København K
 | tlf: 72269000
 | EAN: 5798000362055
 |