Skip navigation


Regeringen udsender i dag publikationen "Regeringens indsats for børns sundhed"

21-03-2007
PRESSEMEDDELELSE - De nye 98 kommuner har gode forudsætninger for at løfte denne opgave. Ikke mindst på børneområdet, hvor kommunerne på bl.a. dagtilbudsområdet og skoleområdet har tæt kontakt med børnene og deres forældre.

Kommunerne har fra 1. januar et hovedansvar for forebyggelse og sundhedsfremme.

De nye 98 kommuner har gode forudsætninger for at løfte denne opgave. Ikke mindst på børneområdet, hvor kommunerne på bl.a. dagtilbudsområdet og skoleområdet har tæt kontakt med børnene og deres forældre.

”Kommunerne har et stort ansvar for at skabe sunde rammer i børnenes hverdag. Det er en spændende og udfordrende opgave, som jeg forventer, kommunerne vil gå til med krum hals”, siger indenrigs- og sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen.

”Børns sundhed er et højt prioriteret emne på den politiske dagsorden”, siger familie- og forbrugerminister Carina Christensen og fortsætter: ”Børnene er både vores nutid og fremtid. Det er vigtigt, at vi fra regeringens side er med til at sikre børnene gode og sunde rammer, så de kan vokse op til velfungerende og robuste samfundsborgere. Regeringen gør faktisk allerede i dag meget for at fremme sunde kost- og motionsvaner blandt børn. Og den linje vil vi fortsætte med også i fremtiden”.

”Regeringens indsats for børns sundhed” giver et her og nu overblik over dencentrale indsats på børnesundhedsområdet – som et input til kommunernes fremtidigearbejde med børn og sundhed.

Pjecen falder i tre dele:

- Regeringens prioritering og strategi for børns sundhed
- Lovgivning og statslige initiativer og puljer på området børn og sundhed
- Statslige initiativer i 2007 om børn, kost og motion.

Kontakt:
Pressechef Søren Lauridsen, Indenrigs- og Sundhedsministeriet, tlf. 7226 9406
Pressemedarbejder Louise Stenstrup Carlsen, Ministeriet for Familie- og Forbrugeranliggender, tlf. 25 40 88 48.

Se publikationen her


Sidst opdateret 05-08-2010

Kontaktinformation

Holbergsgade 6
1057 København K
 | tlf: 72269000
 | EAN: 5798000362055
 |