Skip navigation


Sundhedsministeren besøger Washington for at tale om dansk biosikringsindsats

26-09-2014
NYHED – Nick Hækkerup er inviteret til Det Hvide Hus for at dele danske erfaringer om, hvordan man fremmer og styrker den biologiske sikkerhed og sundhed. Smittespredning af infektionssygdomme er en af de største trusler i verden i dag.

Det illustrerer Ebola-udbruddet i Vestafrika, som har kostet flere tusinde mennesker livet og smittet endnu flere. Det kræver derfor globalt samarbejde, hvis man vil bekæmpe smittespredning af infektionssygdomme som denne. Og netop det har Danmark gode erfaringer med.

Danmark fører nemlig et innovativt pilotprojekt med fokus på biologisk sikkerhed og sundhed i Østafrika. Derfor er sundhedsministeren blevet inviteret til at tale ved Global Health Security Agenda (GHSA) i dag fredag i Det Hvide Hus.

USA ønsker med GHSA at fremme sikkerheden i verden imod truslen fra infektionssygdomme i partnerskab med andre lande, internationale organisationer, offentlige og private interessenter. 

Og Nick Hækkerup er glad for, at Danmarks indsats inden for biosikring har vakt international interesse:

”I Danmark har vi gode erfaringer inden for biosikring. Vores biosikringssystem er enkelt og forholdsvist billigt, og derfor kan det overføres og bruges i udviklingslande, hvor myndighederne ofte har få ressourcer at gøre godt med,” siger han og påpeger, at den danske indsats i udlandet kan være med til fremme den globale folkesundhed. 

”Vi kan blandt andet bruge vores kompetencer inden for biosikring til at udbrede metoder, der gør det nemmere at diagnosticere mennesker, der er smittet med farlige sygdomme, som hurtigt kan sprede sig.” 

GHSA blev lanceret i starten af 2014 og er støttet gennem konkrete tilsagn fra næsten 40 lande. Nick Hækkerup deltager altså med en række lande, der alle vil fremme den globale sundhedssikkerhed ved konkrete handlinger.

På mødet i Det Hvide Hus deltager blandt andre den amerikanske præsident Barack Obama, chefen for verdenssundhedsorganisationen WHO, Margaret Chan, den amerikanske udenrigsminister John Kerry og den amerikanske sundhedsminister Sylvia Mathews Burwell.

Som en del af sundhedsministerens besøg i Washington fra den 25. – 26. september, vil han også holde møder med den amerikanske forsikringsorganisation Kaiser Permanente og The Informed Medical Decisions Foundation for blandt andet at tale om patientinddragelse.

Sidst opdateret 18-02-2015

Kontaktinformation

Holbergsgade 6
1057 København K
 | tlf: 72269000
 | EAN: 5798000362055
 |