Skip navigation


Danmark indgår samarbejdsaftale om sundhed med Kina

14-05-2014
NYHED - Den kinesiske vice-sundhedsminister har netop besøgt Danmark for at underskrive en dansk-kinesisk samarbejdsaftale på sundhedsområdet.

Danmark og Kina er på mange måder meget forskellige, både befolkningsmæssigt, geografisk og kulturelt. Og også på sundhedsområdet er forskellene til at få øje på. Hvor vi herhjemme har mange års erfaring med at drive et velfungerende offentligt sundhedsvæsen, skal kineserne først nu for alvor til at opbygge deres.

Alligevel kan de to lande lære af hinanden. Danmark og Kina står nemlig over for mange af de samme udfordringer på sundhedsområdet. I begge lande bliver der eksempelvis de kommende år flere ældre og borgere med diabetes og andre kroniske sygdomme, og samtidig stiger efterspørgslen på ny og bedre sygdomsbehandling. 

Sammen med en kinesisk delegation var vice-sundhedsminister Madame Xu Ke derfor rejst til Danmark i sidste uge for at underskrive en dansk-kinesisk samarbejdsaftale på sundhedsområdet.

Aftalen skal bl.a. gøre det nemmere for det danske og kinesiske sundhedsvæsen at udveksle erfaringer og viden om ældrepleje, telemedicin, behandling af kroniske patienter.

Under sit besøg fik delegationen fra det kinesiske sundhedsministerium også lejlighed til at høre om det danske sundhedsvæsen og bl.a. lægge vejen forbi Bispebjerg Hospital, der står over for en gennemgriberende ombygning. Her kunne kineserne bl.a. høre om de danske erfaringer og fremtidige planer med de store hospitalsbyggerier og arbejdet med sundheds-it.


Sidst opdateret 14-05-2014

Kontaktinformation

Holbergsgade 6
1057 København K
 | tlf: 72269000
 | EAN: 5798000362055
 |