Skip navigation


Astrid Krag er hovedtaler på internationalt sundhedstopmøde

09-12-2013
PRESSEMEDDELELSE – Når verdens største konference inden for mobil sundhedsteknologi, mHealth Summit 2013, løber af stablen i december, står den danske sundhedsminister på talerstolen. Her vil hun fortælle de mange udstillere og deltagere om Danmarks visioner for patientinddragelse og telemedicin.

Sundhedsminister Astrid Krag følger i markante personligheders fodspor, når hun den 10. december træder op på talerstolen under den internationale konference, mHealth Summit 2013, i Washington. Her stod Bill Gates for bare tre år siden, og nu er det altså den danske sundhedsminister, der skal indtage podiet som såkaldt keynote-taler. På topmødet deltager omtrent 400 udstillere og 5.500 deltagere fra mere end 60 lande.

"Det er da en kæmpestor ære at få lov til at tale til den store forsamling af kloge hoveder inden for sundhedsteknologi, og det ser jeg meget frem til. Danmark er langt fremme i forhold til it-løsninger i sundhed, og derfor skal jeg naturligvis fortælle om nogle de gode erfaringer, vi har gjort os inden for telemedicin, som også har vakt interesse uden for landets grænser," fortæller sundhedsminister Astrid Krag.

På topmødet samles ledende aktører inden for sundhedsteknologi fra hele verden, herunder eksperter, virksomheder, forskere, industrien og non-profit organisationer, for at skabe tættere samarbejde.

"Alle, der deltager på topmødet, er på den ene eller den anden måde interesseret i udviklingen af nye sundheds- og velfærdsteknologiske løsninger, der forbedrer patientbehandlingen verden over. Det er en rigtig god mulighed for at diskutere fremtidens strategier og ideer, og jeg tror, vi kan bidrage med meget og samtidig tage noget med hjem," siger Astrid Krag.

Ministeren rejser ikke alene – hendes deltagelse på mHealth Summit sker som led i en større kombineret studietur og eksportfremstød, Health Bridge 2013, der er arrangeret af det internationale teknologihus DELTA, sammen med en række kerneaktører i både USA og Dannmark. På turen, som udover Washington også går til Boston, deltager bl.a. en lang række danske virksomheder, Danske Regioner, KL og repræsentanter for enkelte kommuner.

Formålet med Health Bridge er at bygge bro mellem danske og amerikanske virksomheder, købere og vidensinstitutioner på sundheds-it-området.

Fakta:

 • Health Bridge 2013 (4.-11. december i Boston og Washington) er en studietur arrangeret af teknologihuset DELTA. Formålet med turen er at skabe kontakter mellem danske og amerikanske virksomheder, købere og vidensinstitutioner inden for sundheds-it ( www.healthbridge2013.dk )
   
   

 • Den samlede delegation til Health Bridge er på nuværende tidspunkt på 80 deltagere, med en lidt mindre delegation til Boston-delen på 60.
   
   
 • mHealth Summit er verdens største event indenfor mobile health, som handler om, hvordan man kan integrere mobil teknologi (smartphones, tablets, personlige bærbare måleinstrumenter mv.) med medicinsk research, information, diagnosticering mv.
   
 • mHealth Summit 2013 (Washington 9.-11. december) finder sted én gang årligt i Washington – 2013 er 5. år. 
   
   
 • Der forventes at være ca. 400 udstillere og 5.500 deltagere.

Yderligere oplysninger:

Thomas Bille Winkel, pressechef, Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse, tlf.: 40 91 98 78, tbw@sum.dk

Oplysninger vedr. Health Bridge 2013-delegationen:

Claus B. Nielsen, forretningsudviklingschef,  DELTA, tlf.: 61 16 09 74, cfn@delta.dk


Sidst opdateret 09-12-2013

Kontaktinformation

Holbergsgade 6
1057 København K
 | tlf: 72269000
 | EAN: 5798000362055
 |