Skip navigation


Regeringens hjertepakker på vej ud over rampen

16-04-2009
PRESSEMEDDELELSE - I 2008 indførte regeringen pakkeforløb på kræftområdet. I år følger pakkeforløb for hjertepatienter. Det faglige grundlag for pakkerne er på plads, og Danske Regioner er samtidig klar med plan for implementering på sygehusene.

Sundhedsminister Jakob Axel Nielsen glæder sig over, at pakkeforløbene for hjertepatienter som lovet i regeringsgrundlaget nu er på vej ud over rampen:

I Danmark er vi de seneste år blevet rigtigt stærke på hjerteområdet og har bl.a. oplevet 3.000 færre dødsfald årligt. Men vi kan blive endnu bedre og sikre, at hjertepatienter ikke venter unødigt på behandling. Jeg har fra dag 1 haft fokus på de livstruende sygdomme. Nu er kræftpakkerne ved at være på plads, og så er næste skridt pakkeforløbene på hjerteområdet. Med regionernes plan kan de være på plads ved årets udgang, og det er jeg rigtig godt tilfreds med.”

Der er udarbejdet pakkeforløb for følgende fire livstruende hjertediagnoser: stabil angina pectoris (stabile hjertekramper), NSTEMI/ustabil angina pectoris (mindre blodprop i hjertet/ustabile hjertekramper), hjerteinsufficiens (hjertesvigt) og hjerteklapsygdom.

De nye pakkeforløb skal sikre, at patienterne oplever et effektivt og trygt forløb med den rette information undervejs. Patienterne skal ikke udsættes for unødig ventetid i forbindelse med et behandlingsforløb.

Pakkeforløbene på hjerteområdet er blevet til på baggrund af regeringsgrundlaget Mulighedernes samfund fra november 2007, hvor det fremgår, at regeringen vil indføre pakkeforløb for forundersøgelse og behandling for patienter med livstruende hjertesygdomme.

Danske Regioners implementeringsplan kan ses på www.regioner.dk

Kontakt:

Pressemedarbejder Martin Deichmann, mde@sum.dk, tlf. 40 82 06 37


Sidst opdateret 11-09-2009

Kontaktinformation

Holbergsgade 6
1057 København K
 | tlf: 72269000
 | EAN: 5798000362055
 |