Skip navigation


Nyt mødested på nettet for deltagere i kliniske forsøg

01-11-2013
NYHED – Borgere, der ønsker at deltage i kliniske forsøg, og forskere, der har brug for deltagere, skal have lettere ved at finde hinanden. Derfor har regeringen med midler fra TrygFonden oprettet hjemmesiden 'Bliv forsøgsperson', hvor alle oplysninger om godkendte forsøg er samlet.

Går man med tanker om at deltage i et sundhedsvidenskabeligt forsøg, er der mange ting, man skal vide. Hvem kan i det hele taget melde sig? Skal man fejle noget eller være rask for at deltage? Hvor finder man pålidelige oplysninger om aktuelle, godkendte forsøg?

Det gør man nu via hjemmesiden 'Bliv forsøgsperson' – et slags virtuelt mødested for deltagere i kliniske forsøg.

"Der er rigtig mange danskere, der gerne vil bidrage til, at forskere kan udvikle ny og værdifuld viden – faktisk er der hvert år ca. 100.000 danskere, der deltager i forsøg. Men det kan være svært at finde ud af, hvor man skal gå hen, og hvad man skal vide. Samtidig er det også afgørende for forskerne, at en langsom rekruttering ikke får lov at forhale arbejdet. Med den nye hjemmeside vil vi sørge for, at selve ’match makingen’ mellem forskere og deltagere kan foregå effektivt og smidigt", siger sundhedsminister Astrid Krag.

Portalen bliver en landsdækkende, fælles indgang, som alle borgere kan benytte sig af, og som alle forskere – forudsat at deres forsøg er blevet godkendt af de relevante myndigheder – kan annoncere på. Det er Det Nationale Samarbejdsforum for Sundhedsforskning, der har anbefalet, at man opretter én fælles rekrutteringsside, som skal komme både borgere, patienter, forskere og myndigheder til gavn.

"Forskningen er helt afgørende for, at vi hele tiden kan styrke behandlingsmetoder, få ny viden og udvikle bedre lægemidler, og vi har generelt rigtig gode rammer for forskning i Danmark. Men vi kan blive endnu bedre og gøre det endnu mere attraktivt at lave medicinske forsøg i Danmark, bl.a. ved at organisere rekrutteringen smartere. Det vil i sidste ende betyde bedre behandling af alle danskere", siger Astrid Krag.

'Bliv forsøgsperson' bliver en del af sundhed.dk det offentlige sundhedsvæsen på nettet.


Sidst opdateret 02-11-2013

Kontaktinformation

Holbergsgade 6
1057 København K
 | tlf: 72269000
 | EAN: 5798000362055
 |