Skip navigation


Danmark får internationalt center for stamcelleforskning

03-11-2010
PRESSEMEDDELELSE – Fra 2011 har Danmark et nyt internationalt center for stamcelleforskning med base på København Universitet. Det er godt nyt for bl.a. kræft- og diabetespatienter.

Næste år får Danmark et internationalt center for stamcelleforskning.


Det står klart, efter Det Strategiske Forskningsråds Programkomite har udmøntet 65 mio. kr., som blev afsat til stamcelleforskning med globaliseringsforliget i november 2009.

Stamcelleforskning kan radikalt ændre mulighederne for at behandle patienter, der lider af sygdomme som f.eks. kræft, diabetes, alzheimer og hjertesygdomme.

I dag kan de sygdomme i mange tilfælde kun symptonbehandles, dvs. ”holdes nede”, så patienten kan leve med sygdommen i en periode.

Med stamcelleforskning håber man at kunne udvikle nye behandlingsmetoder og lægemidler, så patienterne bliver decideret kureret for sygdommene.


Det nye center for forskning i stamceller får base på Københavns Universitet.

Bevillingen på de 65 mio. kr. er givet for en femårig periode til Danish Stem Cell Center, hvor især Københavns Universitet og Uppsala Universitet i Sverige samarbejder om forskningen med Rigshospitalet og Novo Nordisk.

Centret for stamcelleforskning skal ledes af den svenske professor Henrik Semb, der allerede i dag er førende stamcelleforsker. På sigt forventes der at arbejde ca. 100 forskere på forskningscentret.

Sidst opdateret 03-11-2010

Kontaktinformation

Holbergsgade 6
1057 København K
 | tlf: 72269000
 | EAN: 5798000362055
 |