Skip navigation


Sundhedsministeren på BogForum i en samtale om mænds sundhed

07-11-2014
NYHED - Et sundere liv for mænd er samtaleemnet, når Nick Hækkerup i dag møder chefpsykolog Svend Aage Madsen på BogForum.

Mænd lever kortere end kvinder, og de rammes oftere en kvinder af de fleste sygdomme.

Sådan skriver chefpsykolog og formand for Selskab for Mænds Sundhed Svend Aage Madsen i sin bog ”Mænds sundhed og sygdomme”.

Og netop mænds sundhed er utroligt vigtigt at sætte fokus på, mener sundhedsministeren. Mænd går nemlig meget mindre til lægen end kvinder, og det bør der gøres noget ved.

”Mænd og især kortuddannede mænd er for dårlige til at gå til lægen. Det er vigtigt at tale om og handle på. Alt for mange mænd dør, fordi de ikke reagerer på de symptomer, de har. Og så skaber det mere ulighed i sundhed,” siger Nick Hækkerup.

Sundhedsministeren har tidligere været ude med budskabet om vigtigheden af at målrette sundhedstilbud mod kortuddannede mænd.

Tal viser for eksempel, at 25 procent af de økonomisk dårligst stillede mænd lever 10 år kortere end de 25 procent bedst stillede mænd. Og forskellen bliver ved med at vokse.

Sundhedstilbud kunne ifølge sundhedsministeren blandt andet være sundhedstjek, så flere sygdomme bliver opdaget tidligere. For flere besøg hos lægen kan være med til at forebygge hjerte-kar-sygdomme, kræft, diabetes og andre dødelige sygdomme.

På BogForum i Bella Centeret i København vil Nick Hækkerup og Svend Aage Madsen blandt andet tale om, hvordan det danske sundhedsvæsen bedre kan møde manden som patient – både i forhold til forebyggelse og behandling.


Sidst opdateret 07-11-2014

Kontaktinformation

Holbergsgade 6
1057 København K
 | tlf: 72269000
 | EAN: 5798000362055
 |