Skip navigation


Think before you ink!

21-10-2013
PRESSEMEDDELELSE - Op mod hver fjerde dansker med røde, gule eller grønne tatoveringer, oplever ubehagelige gener fra den kemi, der er i tatoveringsfarven. Det viser en ny undersøgelse. Miljøminister Ida Auken og sundhedsminister Astrid Krag går nu sammen om at fortælle, hvad du helt sikkert bør vide, før du får en tatovering.

Det er ikke kun det røde hjerte med kærestens navn, der bliver siddende på overarmen for evigt. Det kan en række ubehagelige gener udløst af tatoveringsfarverne også. Nye tal fra Miljøstyrelsen viser, at 22-25 procent af tatoverede med røde, gule eller grønne farver har gener som for eksempel vedvarende kløe og hævelse fra deres tatovering.

Miljøminister Ida Auken vil derfor gerne sikre, at folk der vil have en tatovering ved, at det ikke kun er motivet, der kan gå galt.

"Med kampagnen vil vi gerne opfordre folk til at tænke sig om før de lægger sig under nålen, for tatoveringer kan give f.eks. kløe eller udslæt. Blandt andet på grund af de kemiske stoffer i farverne. Vi giver derfor gode råd om tatoveringsfarverne, hvordan man finder en dygtig tatovør og hvordan man kan pleje sin tatovering", siger miljøminister Ida Auken.

Miljøministeren lancerer derfor sammen med sundhedsminister Astrid Krag kampagnen 'Think before you ink', der ud over viden om den kemi, der er i tatoveringsfarverne, også samler og besvarer mange af de spørgsmål, der kan opstå, når man overvejer at få en tatovering.

"Jeg håber, kampagnen vil få folk til at tage sig tid til at finde en god tatovør, der har det fornødne faglige kendskab, har god hygiejne og giver kunderne den nødvendige information om risiciene ved at få en tatovering. For selvom en tatovering kan se flot ud, skal man tænke sig grundigt om, inden man smider tøjet og lægger sig på briksen”, siger sundhedsminister Astrid Krag.

Få gode råd om tatoveringer på: www.thinkbeforeyouink.dk 

Yderligere oplysninger:
Thomas Bille Winkel, pressechef i Sundhedsministeriet, tlf.: 40 91 98 78, tbw@sum.dk.

Tine Lund-Bretlau, pressemedarbejder i Miljøministeriet, tlf.: 91 36 58 52, 
tilun@mim.dk .


Sidst opdateret 21-10-2013

Kontaktinformation

Holbergsgade 6
1057 København K
 | tlf: 72269000
 | EAN: 5798000362055
 |