Skip navigation


4,8 mio. kr. til bedre rygestop

28-11-2012
NYHED – Hvordan kan man bedst kvitte smøgerne? Det kan Rygestopdatabasen være med til at give svar på. Derfor støtter regeringen og Enhedslisten Rygestopbasen med 4,8 mio. kr.

Danskere, der ikke længere gider ryge, skal have de bedst mulige redskaber til at lægge cigaretterne væk en gang for alle. For selv om mange har held med at droppe cigaretterne, så er det fortsat rigtig svært for mange andre, der ønsker at puste røgen helt ud af deres liv.

Derfor har regeringen og Enhedslisten besluttet at give 4,8 mio. kr. til Rygestopbasen. Rygestopbasen er en landsdækkende database, der bruges til at overvåge og evaluere de forskellige rygestopaktiviteter, som kommuner, apoteker, tandlæger og andre står bag.

"Jeg er glad for, at vi sammen Enhedslisten har fundet midler til at støtte Rygestopbasen. For databasen giver os en masse vigtig viden om effekten af de mange rygestopaktiviteter, og det er meget værdifuldt for den enkelte udbyder og den nationale indsats på området. På den måde er Rygestopbasen med til at sikre, at ressourcerne bruges på den bedst mulige måde," siger sundhedsminister Astrid Krag.

Der er igennem årene sat mange initiativer i gang for at hjælpe danskerne med rygestop. Og de erfaringer, der allerede er gjort med mere eller mindre vellykkede rygestopindsatser, skal komme de rygere til gode, som i dag ønsker at stoppe.

I Rygestopbasen bliver erfaringer samlet og evalueret, og databasen, som har eksisteret siden 2001, indeholder nu data fra mere end 73.000 rygere og deres rygestopforløb.

Rygestopbasen er unik, fordi det er den eneste landsdækkende forebyggelsesdatabase, der systematisk måler på effekt. Det gør det muligt at følge udviklingen og kvaliteten af rygestopprogrammerne helt tæt.


Sidst opdateret 14-12-2012

Kontaktinformation

Holbergsgade 6
1057 København K
 | tlf: 72269000
 | EAN: 5798000362055
 |