Skip navigation


Barsk kampagne får tusindvis af rygere til at søge hjælp

30-10-2009
PRESSEMEDDELELSE - Kampagnen "Hver eneste cigaret skader dig" har skabt enorm travlhed på StopLinien, som tilbyder gratis hjælp til rygere, der vil kvitte tobakken. I de tre første kampagneuger har mere end 8.600 mennesker kontaktet StopLinien – og mere end 60.000 har besøgt www.stoplinien.dk.

Kampagnen "Hver eneste cigaret skader dig" har skabt enorm travlhed på StopLinien, som tilbyder gratis hjælp til rygere, der vil kvitte tobakken. I de tre første kampagneuger har mere end 8.600 mennesker kontaktet StopLinien – og mere end 60.000 har besøgt www.stoplinien.dk. Sundhedsministeren kalder resultatet "drøngodt".

De stærke billeder af ødelagte lunger, hjerner, blodårer og øjne, som den nationale rygestopkampagne via TV har bragt ind i danskernes stuer, har fået mange rygere til at reagere. I de første tre kampagneuger har rådgiverne på StopLinien talt med tusindvis af rygere, der vil have hjælp til at droppe cigaretterne. Rygernes syn på kampagnen og de stærke virkemidler er generelt meget positiv. Mange har bestilt materialer, nogle har fået gode råd – og der er gennemført mere end 1200 egentlige rådgivningssamtaler. Det svarer til en 10-dobling af det normale niveau fra før kampagnen gik i gang.

Kampagnen har også godt fat i de unge. Opgørelser viser, at 37 procent af dem, der får rådgivning, er under 30 år – og 18 procent er under 20 år.

Mere end 60.000 personer har besøgt hjemmesiden www.stoplinien.dk – og her er det især oversigten over kommunernes rygestopkurser, der får opmærksomhed. Samtidig melder mange kommuner om stor efterspørgsel på kurser.

Sundhedsminister Jakob Axel Nielsen er godt tilfreds med de foreløbige resultater af kampagnen:

"Erfaringerne fra de to første uger viser allerede, at kampagnen virker. Den får en masse rygere til at tage fat i problemet og søge hjælp. Det er drøngodt! Får man hjælp til at kvitte tobakken, er chancen, for at det lykkes, nemlig fem gange større."

Også Københavns sundhedsborgmester Mogens Lønborg glæder sig over travlhed på StopLinien, der hører under Københavns Kommune:

"Det glæder mig meget, at vi nu gennem 10 år har haft et så konstruktivt samarbejde mellem Københavns Kommune, Sundhedsministeriet og Sundhedsstyrelsen, og at vi sammen har været med til at udvikle et koncept, der har så gode resultater med rygeafvænning. Omkring 30 procent af de rygere, der ringer til Stoplinjen, er stadig røgfrie efter 1 år. Det er da flot."

Bag kampagnen "Hver eneste cigaret skader dig" står Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse og Sundhedsstyrelsen. Kampagnen støttes af 82 kommuner, alle regioner og en række sygdomsbekæmpende og sundhedsfaglige foreninger og organisationer. Kampagnen gennemføres over otte uger fordelt på tre perioder (ugerne 41 – 43, 46 – 48 og 53 – 1).

Publikationen Omkostninger og effekter ved rygeophør efter opkald til StopLinien kan downloades her.

Kontakt
Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse, pressemedarbejder Martin Deichmann, mde@sum.dk, T 40 82 06 37
Kontakt til sundhedsborgmester Mogens Lønborg via presserådgiver Jørgen Schlosser, T 27 52 43 25
Sundhedsstyrelsen, Jørgen Falk, T 72 22 77 67
Leder af StopLinien Lene Krusaa, T 35 30 23 05


Sidst opdateret 10-12-2009

Kontaktinformation

Holbergsgade 6
1057 København K
 | tlf: 72269000
 | EAN: 5798000362055
 |