Skip navigation


Forebyggelse til børn

04-12-2009
PRESSEMEDDELELSE: Flere børn til forebyggende undersøgelser og vaccination PRESSEMEDDELELSE: Sundhedsminister Jakob Axel Nielsen har netop bedt et udvalg af fagfolk se på muligheden for, at et nyt register over vaccinationer, som er under udvikling, udbygges til også at registrere, om børn kommer til de forebyggende helbredsundersøgelser.

 

”Det er dokumenteret, at langt de fleste af børnene kommer til undersøgelserne. Men det er ikke godt nok. Specielt fordi det primært er børn i de socialt mest udsatte familier, som ikke får de forebyggende børneundersøgelser,” siger sundhedsminister Jakob Axel Nielsen.

 

De forebyggende helbredsundersøgelser er vigtige, fordi det ofte er her, at man bliver opmærksom på, om børn er ved at udvikle overvægt, astma eller problemer med psyke og adfærd. Det er også her, at børn vaccineres mod alvorlige sygdomme som polio, mæslinger og meningitis.

Sundhedsstyrelsen, Statens Serum Institut og Lægemiddelstyrelsen udvikler det nye vaccinationsregister, som forventes fra 2011 at overvåge tilslutningen til vaccinationsprogrammer. Det skal nu undersøges, om det kan videreudvikles til også at omfatte overvågning af de forebyggende helbredsundersøgelser, så barnets forældre kan kontaktes, hvis barnet ikke har fået undersøgelsen.


Sidst opdateret 04-12-2009

Kontaktinformation

Holbergsgade 6
1057 København K
 | tlf: 72269000
 | EAN: 5798000362055
 |