Skip navigation


Fuld fart på forebyggelse

25-11-2008
I de kommende måneder tager minister for forebyggelse Jakob Axel Nielsen rundt til landets kommuner og institutioner for at se særligt gode eksempler på forebyggelse og sundhedsfremme.

Minister for sundhed og forebyggelse Jakob Axel Nielsen indledte mandag den 24. november sin forebyggelsesrundtur i Danmark.

Første besøg gik til Silkeborg Kommune. På Dybkærsskolen mødte ministeren 7. klasse, der alle deltager i skolens projekt "1 times motion om dagen", der giver dem mere energi og bedre koncentrationsevne i skolen. I børnehaveklassen så ministeren projektet "Massage mod mobning", som skal forebygge drilleri i de større klasser.

Billede1

Billede2

Herefter gik turen til Sejs, hvor ministeren tog en rask travetur med Supertraverne, der mødes én gang om ugen til en god lang gåtur i Silkeborgs smukke natur. Det giver en god kondition og et godt socialt fællesskab. 

 Billede3
Foto: Troels Witter, Silkeborg Kommune
 
Besøget i SIlkeborg sluttede af på genoptræningscentret Remstruplund med rundvisning, frokost og en generel orientering sundhedsfremme og forebyggelse i Silkeborg Kommune.
 
Herfra gik turen videre til Randers Sundhedscenter, hvor kommunens sundheds- og forebyggelsesaktiviteter er samlet under ét tag. Her hørte ministeren om patientundervisning, sundhedsambassadører, patientforeningernes rolle og brugen af frivillige til forebyggelsesaktivteter.

Billede4
Foto: Jeannot Hyuot, Randers Kommune
 
Sidste besøg gik til MarselisborgCentret i Århus Kommune, hvor ministeren hørte om kommunens visioner for et stort center for forebygelse og sundhedsfremme i landets næstestørste by.


Sidst opdateret 15-09-2009

Kontaktinformation

Holbergsgade 6
1057 København K
 | tlf: 72269000
 | EAN: 5798000362055
 |