Skip navigation


Ny formand for Det Etiske Råd

14-12-2010
PRESSEMEDDELELSE - 36-årige lektor Jacob Birkler bliver ny formand for Det Etiske Råd.

Efter indstilling fra Folketingets Udvalg vedrørende Det Etiske Råd vil indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder i dag beskikke Jacob Birkler som ny formand for Det Etiske Råd.

36-årige Jacob Birkler, der er ph.d. (medicinsk etik) og cand. mag. (psykologi og filosofi), er lektor ved University College Syddanmark. Jacob Birkler har været medlem af Det Etiske Råd siden marts 2010.


Om Det Etiske Råd

Det Etiske Råd er et uafhængigt råd nedsat af Indenrigs- og Sundhedsministeren. Rådet rådgiver Folketinget, ministre og offentlige myndigheder om etiske spørgsmål inden for rådets virksomhedsområde.

Det Etisk Råd skal i sit virke arbejde ud fra respekt for menneskets og kommende generationers integritet og værdighed samt respekt for naturen og miljøet.
Rådets virksomhedsområde er de etiske spørgsmål, der knytter sig til forskning i og anvendelse af bio- og genteknologier, der berører mennesker, natur, miljø og fødevarer. Rådets virksomhedsområde omfatter også øvrige etiske spørgsmål, der knytter sig til sundhedsvæsenet og den biologisk-medicinske forskning vedrørende mennesket.


Det Etiske Råd består af 17 medlemmer, der beskikkes af indenrigs- og sundhedsministeren, bl.a. efter indstilling fra Folketingets Udvalg vedrørende Det Etiske Råd, miljøministeren, videnskabsministeren, økonomi- og erhvervsministeren, fødevareministeren.

Inden jul vil indenrigs- og sundhedsministeren beskikke en række nye medlemmer af Det Etiske Råd.


Yderligere oplysninger
Fuldmægtig Anna Skat Nielsen, tlf. 72 26 94 31


Sidst opdateret 14-12-2010

Kontaktinformation

Holbergsgade 6
1057 København K
 | tlf: 72269000
 | EAN: 5798000362055
 |