Skip navigation


Danmark giver sundhedsvæsnet et e-løft

03-05-2012
PRESSEMEDDELELSE - Ministre og topembedsmænd fra hele Europa er på vej til København for at diskutere sundheds-it og telemedicin.

Ministre og topembedsmænd fra hele Europa er på vej til København for at diskutere sundheds-it og telemedicin. Ministeren for sundhed og forebyggelse, Astrid Krag, er sammen med Europa Kommissionen vært for den årligt tilbagevendende ”High Level eHealth Conference”, der følger EU-formandskabet og som sammen med en række arrangementer indgår i ”eHealth Week 2012” fra den 7.-9. maj.   

Ministeren har sat patienten i centrum for dette års arrangement. Hun udtaler:   

”Vi er vant til at nye teknologiske løsninger som smartphones er brugervenlige og forbedrer vores hverdag.  Sådan skal telemedicin og sundheds-it også være: nemt at bruge og med fokus på patientens og medarbejdernes behov.”   

”Vi er nået langt i Danmark. Man kan se sine journaloplysninger og sin receptmedicin på nettet, og man kan udføre en del af sin behandling derhjemme. Derfor har Europa Kommissionen bedt os om at vise nogle af vores løsninger frem. For Europa har brug for, at vi sætter fuldt fokus på, hvordan digitale løsninger kan gøre livet bedre for patienten.”   

Det danske EU-formandskab har sat sundhedsinnovation på den europæiske dagsorden under titlen ”Smart health – better lives”. Fokus er at styrke udbredelsen af ny sundhedsteknologi for at skabe bedre behandling og bedre arbejdsvilkår for de ansatte i sundhedsvæsnet. Det skal give mulighed for eksport af ny teknologi. Samtidig har ”High Level eHealth Conference 10 års jubilæum. Minister for sundhed og forebyggelse, Astrid Krag, udtaler:   

”Gennem de sidste ti år er vi gået fra, at der var fokus på den tekniske opbygning af IT-systemer til, at vi nu er så langt med teknikken, at patienternes og medarbejdernes behov kan komme i centrum. Alle europæiske lande har brug for nye løsninger, så vi med knappe ressourcer kan løfter de store udfordringer. Derfor er sundheds-IT blevet et højaktuelt emne. EU's sundhedsministre ved, at vi er nødt til at finde løsninger på, hvordan vi giver god pleje og behandling bl.a. til de mange ældre og kroniske patienter. Derfor er det vigtigt, at vi kan få inspiration af hinanden i forhold til sundhedsvæsenets indretning.”   

Om "eHealth Week" -  www.ehealthweek.org

 

Hent ny publikaion om sundheds-it og telemedicin i Danmark 


 

 

 

Yderligere oplysninger

Marie Rønde, tlf.  41 28 09 18


Sidst opdateret 02-07-2012

Kontaktinformation

Holbergsgade 6
1057 København K
 | tlf: 72269000
 | EAN: 5798000362055
 |