Skip navigation


Det Fælles Medicinkort har vundet Digitaliseringsprisen

07-04-2011
PRESSEMEDDELELSE – Det Fælles Medicinkort (FMK), som gør patienters samlede medicinoplysninger tilgængelige for både læger, sygehuse og kommuner, har vundet Digitaliseringsprisen for 2011. Indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder roser regionernes og medarbejderne i Lægemiddelstyrelsen og National Sundheds-IT for deres arbejde med FMK-projektet. FMK-programmet – arbejdet med at skabe et Fælles Medicinkort for patienterne – har vundet Digitaliseringsprisen 2011.

”Vi er meget stolte over at have vundet prisen. Det Fælles Medicinkort skal være det bindeled, der sikrer både læger, sygehuse og kommuner adgang til de samlede og nyeste oplysninger om, hvilken medicin en bestemt patient tager. Og det er lige præcis det, der er brug for, så borgerne ikke falder ned mellem en af de tre søjler i vores sundhedsvæsen. Jeg vil især gerne rose regionerne og de medarbejdere i Lægemiddelstyrelsen og National Sundheds-IT, som arbejder med at udvikle Det Fælles Medicinkort,” siger indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder.

Prisen blev uddelt på Digitaliseringskonferencen 2011.
I dommerpanelet var Videnskabsministeriet, Finansministeriet, Danske Regioner, KL, KMD, Rambøll Management og HP repræsenteret.

Det Fælles Medicinkort bliver udviklet af den nye styrelse National Sundheds-IT under Indenrigs- og Sundhedsministeriet i samarbejde med Lægemiddelstyrelsen, regionerne og virksomheden MedCom.

FMK-projektet blev hædret med ”Velfærdsprisen”.
Derudover blev også uddelt ”Effektiviseringsprisen” på Digitaliseringskonferencen, som i år gik til Transport- og Klima- og Energiministeriet i fællesskab for deres ESDH-implementering.

Det er sjette gang, Digitaliseringsprisen uddeles.


Se mere

Se Digitaliseringsprisen blive uddelt

(Linker til hjemmesiden for National Sundheds-IT)

Se video med Bertel Haarders kommentar til Det Fælles Medicinkort og Digitaliseringsprisen
(Linker til hjemmesiden for National Sundheds-IT)

Sidst opdateret 07-04-2011

Kontaktinformation

Holbergsgade 6
1057 København K
 | tlf: 72269000
 | EAN: 5798000362055
 |