Skip navigation


Varme hænder: Så mange penge får din kommune til bedre bemanding i ældreplejen

02-02-2018
PRESSEMEDDELELSE – Kommunerne får en halv milliard ekstra om året fremadrettet til flere varme hænder i ældreplejen. Det har regeringen og Dansk Folkeparti aftalt i forbindelse med finanslovsaftalen for 2018. Nu ligger fordelingen af pengene klar

”Vi må anerkende, at det udfordrer plejehjemmene, når beboersammensætningen ændrer sig, og der eksempelvis kommer flere mennesker med demens”, siger ældreminister Thyra Frank, der sammen med Dansk Folkeparti har besluttet at prioritere flere midler til varme hænder i ældreplejen.

Kommunerne kan bruge midlerne til at ansætte nye medarbejdere eller opjustere deltidsansatte på plejehjem eller i hjemmeplejen.

”Det bliver kommunernes opgave at vurdere, hvor behovet for ekstra medarbejdere er størst og hvilke kompetencer, der er behov for lokalt. Ønsket er, at de ældre vil mærke, at der er lidt mere tid til nærhed, pleje og omsorg, og at medarbejderne vil opleve bedre arbejdsvilkår”, siger Thyra Frank.

Kommunerne får pengene til udbetaling i løbet af foråret. Nedenstående oversigt viser fordelingen på kommuner i 2018. Beregningen er fortaget af Økonomi- og Indenrigsministeriet efter udligningssystemets demografiske nøgle vedrørende ældre.

Rammerne for udbetaling af midlerne fastlægges i en bekendtgørelse, som er sendt i høring

Sådan fordeles bemandingsmidlerne på kommunerne (PDF)

For mere information: kontakt presserådgiver Natasja Dybmose, Sundheds- og Ældreministeriet, tlf. 20 67 08 74.


Sidst opdateret 08-02-2018

Kontaktinformation

Holbergsgade 6
1057 København K
 | tlf: 72269000
 | EAN: 5798000362055
 |