Skip navigation


Sophie Løhde åbner stor demenskonference i Esbjerg

09-02-2016
NYHED – Sundheds- og ældreminister Sophie Løhde står for den officielle åbning, når Esbjerg Kommune i dag holder demenskonference. Her er dørene slået op for alle, der er interesseret i at høre om kommunens kommende demensindsats.

”Esbjerg vil være en demensvenlig kommune”. Sådan står der skrevet ved punkt nummer 2 på programmet for dagens store demenskonference ”Demens – og hvad så?”, som løber af stablen tirsdag eftermiddag i Musikhuset i Esbjerg. Som punkt nummer 1 vil sundheds- og ældreminister Sophie Løhde holde åbningstale for de cirka 1200 deltagere.

”Esbjerg Kommune har sat sig for at blive en demensvenlig kommune og arbejder på en ambitiøs demensstrategi. Det kan jeg kun tage hatten af for, for i regeringen har vi samme ambition – nemlig at vi skal skabe et demensvenligt samfund,” siger Sophie Løhde.

Sundheds- og ældreministeren tager i forbindelse med sin kommende demenshandlingsplan på besøg rundt i landet for at samle inspiration fra dem, det hele handler om, og som ved mest om sygdommen, nemlig mennesker med demens, deres pårørende og fagfolkene. Og her er også konferencen i Esbjerg et oplagt stop på vejen.

I løbet af de tre timer, som konferencen varer, vil der – ud over et par taler – være faglige indlæg samt tid til debat og til at besøge de op til 25 stande, hvor man som besøgende kan høre mere om eksempelvis nye teknologiske løsninger til mennesker med demens, træning, kost, pårørendegrupper, fremtidens ældreboliger og meget mere.

”Demens er en forfærdelig sygdom, som rammer flere og flere danskere. Og den rammer i høj grad også de pårørende. Derfor er det utroligt vigtigt, at de pårørende bliver tænkt med ind i de indsatser, vi sætter i værk, og det har Esbjerg Kommune også øje for,” siger Sophie Løhde.


Sidst opdateret 13-04-2016

Kontaktinformation

Holbergsgade 6
1057 København K
 | tlf: 72269000
 | EAN: 5798000362055
 |