Skip navigation


Seneste nyt

Her kan du se de seneste nyheder på alle områder.
Du kan også vælge at søge på nyheder på et udvalgt område. Benyt boksen til højre: Start med at vælge kategori og dernæst periode.
1-50 af 1776 resultater
Vis pr. side 10 | 20 | 50

 • Nu kan borgere med milde symptomer booke testtid for COVID-19 uden lægehenvisning

  PRESSEMEDDELELSE - Fra i dag kan borgere med milde symptomer blive testet i TestCenter Danmark uden at skulle forbi lægen.

  21-10-2020
  Kategori: Coronavirus

 • Lovforslag trækkes grundet behov for drøftelser om bedre alkoholbehandling som helhed

  NYHED - Sundheds- og ældreministeren vil have en grundig drøftelse af, hvordan vi forbedrer rammerne og niveauet for alkoholbehandlingen i Danmark.

  20-10-2020
  Kategori: Forebyggelse

 • Ny politisk aftale ophæver 5-års grænse for nedfrysning af æg

  PRESSEMEDDELELSE: Alle Folketingets partier er blevet enige om at ophæve den nuværende grænse på fem år for nedfrysning af æg i forbindelse med fertilitetsbehandling og sygdom. Det betyder, at kvinders æg fremover vil kunne opbevares nedfrosset indtil kvinden fylder 46 år, hvis de er taget ud i forbindelse med fertilitetsbehandling eller sygdom.

  18-10-2020
  Kategori: Sundhedspolitik

 • Nye anbefalinger skal styrke den akutte sundhedsindsats de kommende år

  NYHED - Mere tryghed og sammenhæng i den akutte behandling fra den første opringning til lægevagt eller 112 til den afsluttende udskrivning.

  09-10-2020
  Kategori: Sygehusvæsen

 • Sundheds- og Ældreministeriet ansætter Anette Lykke Petri som direktør for Styrelsen for Patientsikkerhed

  PRESSEMEDDELELSE - Det er en stærk faglig profil med indgående kendskab til sundhedsvæsenet, der stiller sig i spidsen for Styrelsen for Patientsikkerhed den 8. oktober 2020.

  08-10-2020
  Kategori: Om ministeriet

 • Regeringen har opdateret den nationale teststrategi

  NYHED - Der lanceres i dag en opdateret national teststrategi, der bygger videre på erfaringerne med test indtil nu. Supervåbenet i bekæmpelsen af COVID-19 er fortsat afstand og hygiejne. Men når smitten viser sig, skal de smittede identificeres og isoleres, så smittekæderne brydes. Et vigtigt middel hertil er udbygningen af testkapaciteten i efteråret, så der kan testes 70-80.000 personer dagligt – og i særlige spidsbelastningsperioder 100.000 personer dagligt.

  07-10-2020
  Kategori: Coronavirus

 • Nuværende nationale tiltag mod COVID-19 forlænges måneden ud

  NYHED - COVID-19-smitten i Danmark er fortsat på et højt niveau, og derfor forlænges de nuværende landsdækkende tiltag til og med den 31. oktober.

  07-10-2020
  Kategori: Coronavirus

 • Ældretopmødet er startskud til samarbejde om nye løsninger for ældreplejen

  PRESSEMEDDELELSE - Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke har sammen med Ældre Sagen, FOA og KL afholdt 2-dages topmøde om fremtidens ældrepleje.

  01-10-2020
  Kategori: Ældre

 • Ny afdelingschef er udpeget til Afdeling for Strukturel Sundhed

  PRESSEMEDDELELSE - Sundheds- og Ældreministeriet har udpeget afdelingschefen for departementets Afdeling for Strukturel Sundhed. Valget er faldet på Søren Gaard, der kommer fra en stilling som erhvervsøkonomisk direktør i Erhvervsministeriet.

  01-10-2020
  Kategori: Om ministeriet

 • Ældretopmøde afholdes virtuelt på grund af COVID-19

  PRESSEMEDDELELSE - Det er blevet besluttet, at 2-dages ældretopmøde den 30. september og 1. oktober bliver virtuelt på grund af situationen med COVID 19.

  28-09-2020
  Kategori: Ældre

 • Stigende smitte får myndighederne til at forlænge og skærpe tiltag mod COVID-19

  NYHED - Der kan fortsat konstateres en alvorlig stigning i antallet af dagligt nye bekræftede COVID-19-smittede i Danmark.

  25-09-2020
  Kategori: Coronavirus

 • Dansk udlån af respiratorer til Albanien til brug for behandling af COVID-19

  Danmark udlåner 30 respiratorer til Albanien, der for nuværende ikke er behov for i det danske sundhedsberedskab. Respiratorerne kan anvendes til at behandle COVID-19 patienter.

  22-09-2020
  Kategori: Coronavirus

 • Endnu en aftale om forhåndsindkøb af potentiel vaccine mod COVID-19

  PRESSEMEDDELELSE - For en måned siden blev der indgået aftale med Astra Zeneca om leverancer af vacciner til 2,4 mio. borgere i Danmark, hvis vaccinen godkendes. Nu har EU-Kommissionen på EU-landenes vegne forhandlet en aftale mere på plads, der potentielt indebærer mulighed for at købe ca. 3,7 mio. doser vacciner til Danmark svarende til vaccination af yderligere ca. 2 mio. borgere. Flere aftaler er på vej.

  21-09-2020
  Kategori: Coronavirus

 • Nye tiltag til håndtering af smittespredning af COVID-19 i Danmark

  NYHED - Der ses en alvorlig stigning i antallet af dagligt nye bekræftede COVID-19-smittede i Danmark.

  18-09-2020
  Kategori: Coronavirus

 • NYE tiltag til udbrudshåndtering målrettet natteliv og restaurationsbranchen i hovedstadsområdet

  NYHED - Sundhedsmyndighederne har foretaget en samlet vurdering af smittesituationen i Danmark med fokus på lokale udbrud, og herunder særligt kommuner i hovedstadsområdet, hvor der ses en fortsat, og i flere kommuner stigende, smittespredning med hovedsageligt spredte smittekilder.

  15-09-2020
  Kategori: Coronavirus

 • Global sundhedskrise kalder på nordisk samarbejde

  NYHED - De nordiske lande er i fuld gang med genåbningen af samfundene, men COVID 19 er desværre ikke et overstået kapitel.

  08-09-2020
  Kategori: Internationalt samarbejde

 • Nye tiltag mod COVID-19 på baggrund af øget smittespredning

  NYHED - Der ses i dag smitte i 82 ud af 98 kommuner. Derfor har sundhedsmyndighederne besluttet, på baggrund af en ny samlet vurdering af smittesituationen, at indføre en række tiltag i hele landet, der skal forebygge en øget smittespredning.

  07-09-2020
  Kategori: Coronavirus

 • Lettere adgang for børn til COVID-19 test

  NYHED - Fra i dag bliver det lettere at få testet sit barn for covid-19 virus. Børn over 2 år kan fremover testes i alle testtelte, og forældre kan booke tiden til test direkte på coronaprover.dk

  07-09-2020
  Kategori: Coronavirus

 • Todages topmøde skal sætte fælles retning for fremtidens ældrepleje

  PRESSEMEDDELELSE - Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke inviterer sammen med Ældre Sagen, FOA og KL til topmøde om ældreplejen.

  02-09-2020
  Kategori: Ældrepleje

 • COVID-19: Status på udbrud i Aarhus

  NYHED - Information om udbrudshåndtering i Aarhus Kommune

  28-08-2020
  Kategori: Coronavirus

 • COVID-19: Status på udbrud i Aarhus og Silkeborg

  NYHED - Information om udbrudshåndtering i Aarhus Kommune og Silkeborg Kommune.

  24-08-2020
  Kategori: Coronavirus

 • Krav om mundbind eller visir i al kollektiv transport

  PRESSEMEDDELELSE - På baggrund af Sundhedsstyrelsens anbefalinger indfører regeringen nu krav om mundbind eller visir i al offentligt og privat kollektiv transport, taxi og færger.

  15-08-2020
  Kategori: Coronavirus

 • Første aftale landet om leverance af potentiel vaccine mod COVID-19

  PRESSEMEDDELELSE - EU-Kommissionen har på vegne af EU-landene forhandlet den første forhåndsaftale om køb af vacciner mod COVID-19 på plads til borgerne i EU, herunder Danmark. Aftalen betyder, at EU-landene har sikret sig ret til at købe 300 mio. doser vacciner med option på 100 mio. yderligere.

  15-08-2020
  Kategori: Coronavirus

 • Aftale om næste fase af kontrolleret genåbning

  PRESSEMEDDELELSE - Regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti (SF), Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Nye Borgerlige, Liberal Alliance og Alternativet er enige om en aftale med en række initiativer, der skal holde COVID-19-smitten på et lavt niveau.

  14-08-2020
  Kategori: Coronavirus

 • Forsamlingsforbuddet bliver ikke hævet

  PRESSEMEDDELELSE - På baggrund af de stigende smittetal har regeringen besluttet, at forsamlingsforbuddet ikke bliver hævet yderligere lige nu.

  06-08-2020
  Kategori: Coronavirus

 • Appen smitte|stop er et effektivt redskab i smitteopsporing

  PRESSEMEDDELELSE - Appen smitte|stop er siden lanceringen i midten af juni downloadet over 824.000 gange, og appen viser sig nu også som et effektivt redskab til smitteopsporing af de kontakter, som en smittet person ikke umiddelbart kender. Nye spørgeskemaresultater fra Statens Serum Institut peger på, at personer bl.a. bliver testet for COVID-19, fordi de via appen har fået besked om, at de har været i tæt kontakt med smittet.

  30-07-2020
  Kategori: Coronavirus

 • Nu kan du få et COVID-19-pas til din rejse

  PRESSEMEDDELELSE - Det er nu muligt at hente et COVID-19 pas, hvis du skal ud og rejse har brug for at kunne dokumentere en negativ test for COVID-19.

  08-07-2020
  Kategori: Coronavirus

 • Tilskud til indsatser om afhængighedsskabende lægemidler og rådgivning af smertepatienter

  NYHED - Private landsdækkende non-profit foreninger og organisationer inviteres til at søge om midler til konkrete indsatser og aktiviteter, der kan supplere eller understøtte ministeriets arbejde vedrørende oplysningsvirksomhed om lægemidler.

  03-07-2020
  Kategori: Puljer

 • Nu bliver det lettere for forældre at få COVID-19 test til deres børn

  NYHED - Fra i dag er det muligt for børn og unge i alderen 12-17 år at blive testet for COVID-19 i Testcenter Danmark efter samme model som for voksne. Det betyder, at man som forælder kan booke tid til test for sit barn over 12 år digitalt på coronaprover.dk, ligesom børn og unge over 15 år med Nem-ID selv kan booke en tid.

  02-07-2020
  Kategori: Coronavirus

 • Afdelingschef for Afdeling for Sygehuspolitik, Beredskab og Smitsomme Sygdomme er udpeget

  PRESSEMEDDELELSE - Sundheds- og Ældreministeriet har udpeget afdelingschefen for departementets Afdeling for Sygehuspolitik, Beredskab og Smitsomme Sygdomme. Valget er faldet på Lene Brøndum Jensen, der siden 1. juni har fungeret som konstitueret afdelingschef.

  01-07-2020
  Kategori: Om ministeriet

 • Ny aftale: Alle ansatte i plejesektoren skal testes for COVID-19

  PRESSEMEDDELELSE - For at overvåge smitten og beskytte de mest sårbare danskere mod COVID-19, skal ansatte på plejehjem og i hjemmeplejen fremover testes jævnligt – ud over de særlige testindsatser ved smitteudbrud. Det har KL, Danske Regioner og regeringen aftalt.

  30-06-2020
  Kategori: Coronavirus

 • Arbejdet med en 10-års plan for psykiatrien skudt i gang

  NYHED - Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke har bedt Sundhedsstyrelsen om at lave en grundig beskrivelse af status- og udfordringer i psykiatrien, som led i arbejdet med en kommende 10-års plan. Det sker i samarbejde med Socialstyrelsen. Desuden har ministeren inviteret ordførerne til en drøftelse om opstart af arbejdet med 10-års planen i august.

  30-06-2020
  Kategori: Psykiatri

 • Direktørstillingen på Statens Serum Institut bliver opslået efter sommerferien

  PRESSEMEDDELELSE - Den nye direktør skal stå i spidsen for en udvikling af SSI med det strategiske sigte at fastholde og styrke institutionens vigtige position i Danmark og resten af verden inden for forskning, overvågning og beredskab.

  30-06-2020
  Kategori: Om ministeriet

 • Regeringen åbner endnu mere op for besøg på blandt andet plejehjem og sygehuse

  PRESSEMEDDELELSE - Fra torsdag den 2. juli kan der som udgangspunkt frit aflægges besøg på både ude- og indendørs arealer på plejehjem, i plejeboliger og på aflastningspladser samt sygehuse og klinikker.

  29-06-2020
  Kategori: Coronavirus

 • Smitte|stop appen downloadet tæt på en halv million gange på den første uge

  PRESSEMEDDELELSE - For en uge siden lancerede Sundheds- og Ældreministeriet smitte|stop: en ny app, der kan bidrage til kontaktopsporing i tilfælde af smitte med COVID-19. Appen er downloadet 497.000 gange til og med i går. Appen giver mulighed for, at du nemt kan give besked til andre brugere af appen, som du har været tæt på, hvis du bliver testet positiv med coronavirus. Den funktion har 80 brugere inden for den første uge benyttet sig af.

  25-06-2020
  Kategori: Coronavirus

 • Nordisk brandsårsmekanisme nu aktiveret under COVID-19 epidemien

  De nordiske lande har en gensidig aftale om at aktivere hinanden, hvis et af landene mangler specialiserede hospitalspladser til brandsårsbehandling. Danmark stiller derfor nu pladser til rådighed på Rigshospitalet og Odense Universitetshospital.

  24-06-2020
  Kategori: Internationalt samarbejde

 • Ny organisering af Nordic Cochrane Centre og Copenhagen Trial Unit

  PRESSEMEDDELELSE - Sundheds- og ældreministeren har efter dialog med Folketingets partier besluttet, at Nordic Cochrane Centre tilknyttes Syddansk Universitet, og at Copenhagen Trial Unit overgår til Region Hovedstaden.

  24-06-2020
  Kategori: Forskning og uddannelse

 • Kammeradvokatens undersøgelse af visse forhold på Statens Serum Institut og foreløbig vurdering af Statens Serum Instituts databeskyttelsesretlige compliance ved forskningssamarbejder

  PRESSEMEDDELELSE (opdateret 29.6.) - Kammeradvokaten har afsluttet sin undersøgelse af Statens Serum Institut.

  22-06-2020
  Kategori: Forskning og uddannelse

 • Sommerpakken sikrer flere aktiviteter for ældre over sommeren og i efteråret

  PRESSEMEDDELELSE - Regeringen har sammen med Venstre, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti og Alternativet aftalt en sommerpakke, der indeholder sommeraktiviteter for ældre. Det betyder bl.a., at borgere over 65 vil blive tilbudt gratis aktiviteter i lokalsamfundet såsom foredrag og besøg ved seværdigheder, og at der vil blive arrangeret flere udendørs dagsture for plejehjemsbeboerne.

  20-06-2020
  Kategori: Coronavirus

 • Styrkelse af patientforeningers rådgivning under COVID-19

  PRESSEMEDDELELSE - Sundheds- og Ældreministeriet har netop afsat 13 mio. kr. til at styrke patient- og pårørendeforeningernes rådgivninger og tilbud.

  19-06-2020
  Kategori: Coronavirus

 • Nu er appen smitte|stop klar til danskerne

  PRESSEMEDDELELSE - I dag lanceres smittesporingsappen smitte|stop og kan nu downloades og bruges af danskere, der ønsker et digitalt værktøj til kontaktopsporing i tilfælde af smitte med COVID-19. Det har været afgørende, at app’en lever op til det højeste niveau af privatlivsbeskyttelse og datasikkerhed – og derfor er der også valgt en teknologi, hvor data om borgeres kontakter ikke indsamles centralt. Det er helt frivilligt, om man ønsker at downloade og bruge app’en.

  18-06-2020
  Kategori: Coronavirus

 • Demonstrant smittet med COVID-19

  PRESSEMEDDELELSE - En person, der har deltaget i demonstration for Black Lives Matter i København, er nu konstateret smittet med COVID-19. Alle deltagere i demonstrationen opfordres til særlig opmærksomhed på symptomer på COVID-19 – og om der er grund til at blive testet.

  16-06-2020
  Kategori: Coronavirus

 • Myndighedsindsats i forbindelse med COVID-19-udbrud i Hjørring

  PRESSEMEDDELELSE - Smitteopsporingen i Styrelsen for Patientsikkerhed blev fredag sat ind for at opspore nære kontakter til Covid-19-smittede i Hjørring. Status mandag eftermiddag er, at ældre og ansatte i ældreplejen er konstateret smittede – og at der også har været konstateret smitte på to skoler – Bagterp skole og Højene skole.

  15-06-2020
  Kategori: Coronavirus

 • Gradvis genåbning på plejehjem og sygehuse

  PRESSEMEDDELELSE - Besøgsforbud og besøgsrestriktioner, som er blevet indført i plejesektoren og på sygehus- og psykiatriområdet, ophæves delvist.

  09-06-2020
  Kategori: Coronavirus

 • Udmelding om henvisning til COVID-19 test

  NYHED - Fælles udmelding fra sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke og formand for Praktiserende Lægers Organisation (PLO) Christian Freitag.

  04-06-2020
  Kategori: Coronavirus

 • Regeringen, KL og Danske Regioner vil arbejde for flere social- og sundhedsmedarbejdere

  PRESSEMEDDELELSE - Regeringen er enige med KL og Danske Regioner om at arbejde for at sikre flere hænder på social-, ældre og sundhedsområdet. Det skal ske på baggrund af anbefalinger fra den task force om social- og sundhedsmedarbejdere, der blev nedsat sidste år, og som i dag har fremlagt deres anbefalinger. Der er netop afsat 0,8 mia. kr. i 2020 til, at kommuner og regioner kan styrke deres uddannelsesopgave i en trepartsaftale mellem regeringen og arbejdsmarkedets parter.

  03-06-2020
  Kategori: Sundhedspolitik

 • Alle over 65 år får nu tilbud om pneumokokvaccine

  PRESSEMEDDELELSE - Målgruppen for pneumokokvaccination bliver udvidet fra 15. juni, så den nu omfatter samtlige over 65 år. Vaccinen forebygger lungebetændelse, blodforgiftning og hjernebetændelse forårsaget af pneumokokker.

  02-06-2020
  Kategori: Coronavirus

 • Danske Regioner og regeringen klar med en National Plan for at genindføre patientrettigheder

  PRESSEMEDDELELSE - Danske Regioner og regeringen har aftalt en National Plan for at genindføre de patientrettigheder, som midlertidig er sat ud af kraft på grund af COVID-19. Patientrettighederne skal – hvis epidemien forsat er under kontrol – være genindført den 1. januar 2021. I psykiatrien vil det allerede ske den 1. september i år.

  29-05-2020
  Kategori: Sundhedspolitik

 • Godt 1,3 mia. kr. til mere sundhed i regionerne

  PRESSEMEDDELELSE - Regeringen og Danske Regioner har indgået en aftale om regionernes økonomi for 2021, som lægger en bund under velfærden i regionerne. Det sikrer, at sundhedsvæsenet kan følge med i en tid, hvor der kommer flere ældre og flere kronikere. Derudover kompenserer regeringen regionerne for de direkte udgifter, som regionerne har haft i forbindelse med håndteringen af COVID-19.

  29-05-2020
  Kategori: Sundhedspolitik

 • 1,5 mia. kr. til mere velfærd i kommunerne

  PRESSEMEDDELELSE - Regeringen og KL har indgået en aftale om kommunernes økonomi for 2021. Med aftalen løftes kommunernes økonomi med 1,5 mia. kr. næste år.

  29-05-2020
  Kategori: Sundhedspolitik1-50 af 1776 resultater
Vis pr. side 10 | 20 | 50

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36  næste

Søg i nyheder

Kontaktinformation

Holbergsgade 6
1057 København K
 | tlf: 72269000
 | EAN: 5798000362055
 |