Skip navigation


Pulje for bedre mad til ældre i eget hjem

Landets kommuner kan nu søge om midler fra en pulje på 25 mio. kr. til at nytænke den mad, som ældre borgere i eget hjem får. Ansøgningsfristen var den 1. juni 2017.

Målet med puljen er – gennem nytænkende og målrettede forsøg – at bidrage til en bedre måltidsoplevelse og ernæringstilstand hos ældre, der modtager madservice i eget hjem.

Projekterne kan tænke nyt i forhold andre måder at producere, emballere, transportere og anrette maden på, som kan give et mere indbydende måltid, der både smager og dufter godt, også når maden genopvarmes.

Der kan også eksperimenteres med nye løsninger, hvor den ældre selv kan sammensætte og tilberede noget af maden og på den måde fastholde evner og få større indflydelse på sit eget måltid.

Puljen kan søges af samtlige kommuner, gerne i samarbejde med eksempelvis private leverandører inden for madproduktion eller mademballage eller relevante institutioner med forskningsmæssig ekspertise på området.

I projekterne kan man eksempelvis eksperimentere med forskellige produktionsformer som varmholdt, køle- eller frostmad, forskellige transportmetoder eller nye måder at emballere og anrette maden på.

Puljen er afsat på finansloven for 2017.

Hent puljeopslag (PDF)
Hent ansøgningsskema (Word)
Hent vejledning (PDF)

Ansøgningsfristen er overskredet (var den 1. juni 2017).


  


Sidst opdateret 12-06-2017
ANSØGNING OG KONTAKT
Ansøgning sendes til:
Sundheds- og Ældreministeriet sum@sum.dk
att. Signe Lind Hansen 

SPØRGSMÅL:
Økonomi og budget
Mathias Vinzent-Kerkov
tlf.: 7226 9468
e-mail: mvk@sum.dk 

Fagligt indhold og formelle krav
Signe Lind Hansen
tlf.: 7226 9536
e-mail: slh@sum.dk  

Ansøgningsfrist: 
Var den 1. juni 2017

Kontaktinformation

Holbergsgade 6
1057 København K
 | tlf: 72269000
 | EAN: 5798000362055