Skip navigation


Haarder med til at indvie hovedstadens hjertekammer

18-06-2010
REPORTAGE – Indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder klippede den røde snor over til ”hovedstadens hjertekammer”, regionens nye vagtcentral på Herlev Hospital, på sit sidste stop rundt til akutberedskaberne i landets fem regioner.

Bertel Haarder og Vibeke Storm ser på hovedstadregionens nye vagtcentral
Indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder og regionrådsformand Vibeke Storm Rasmussen ser på hovedstadregionens nyindviede vagtcentral. Her er der overblik over alle regionens akutkøretøjer.
Foto: Joachim Rode
 

Region Hovedstadens nye vagtcentral skal indvies. Der er spændt en rød sløjfe gennem det aflange rum, som indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder klipper over.
Region Hovedstadens vagtcentral blev samlet i én central i september 2009, men først nu flytter vagtcentralen fra lejede lokaler i Smørum til Herlev Hospital. Som noget nyt er Region Hovedstadens vagtcentral også bemandet med bl.a. sygeplejersker og paramedicinere. Det roser Bertel Haarder.
”Det er en god idé med sundhedsfagligt personale, som kan give faglig rådgivning til borgerne, når de ringer til vagtcentralen. Det, tror jeg, er fremtiden”, siger han.
Efter regionsrådsformand Vibeke Storm Rasmussen holder han en tale.

Larmer for meget om natten
”Tak fordi jeg måtte være med til den festlige indvielse i dag og til at klippe snoren over til hovedstadens hjertekammer for akutberedskabet i hele hovedstadsregionen. Jeg er meget imponeret over jeres responstider, når jeg tænker på, hvor lang tid jeg selv er om at komme fra den ene til den anden ende af byen,” siger Bertel Haarder.
Region Hovedstaden har nemlig suveræn danmarksrekord, både mht. responstid og antallet af udrykninger. Responstiden ligger gennemsnitligt på under syv minutter. Og hvert år kører ambulancerne i hovedstadsregionen mere end 100.000 akutte ture. Over halvdelen af turene er med udrykning, hvad ministeren også bemærker.
”Jeg synes godt, I kunne larme lidt mindre, når I rykker ud om natten”, siger han.
Besøget i Herlev var det sidste besøg på Bertel Haarders akutrundtur. Ministeren har nu besøgt akutberedskaber i alle landets fem regioner.


Sidst opdateret 29-06-2010

Kontaktinformation

Holbergsgade 6
1057 København K
 | tlf: 72269000
 | EAN: 5798000362055
 |