Skip navigation


Regeringen nedsætter vækstteam for life science

09-06-2016
PRESSEMEDDELELSE - Regeringen har i dag nedsat et vækstteam for life science. Kåre Schultz, administrerende direktør for Lundbeck, bliver formand for vækstteamet, der skal komme med anbefalinger til, hvordan Danmark skaber vækst og øger eksporten af lægemidler og medicoprodukter.

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen:

"Med en eksport på ca. 90 mia. kr. og med 36.000 arbejdspladser, leverer danske life science virksomheder et rundhåndet bidrag til Danmarks økonomi. Regeringen ønsker at udbygge Danmarks internationale styrkeposition på life science området, og skabe rammerne for at branchen kan fortsætte de seneste 10 års meget positive økonomisk udvikling. Derfor nedsætter regeringen nu et vækstteam for at få konkrete anbefalinger til, hvad der er centralt at gøre for at fortsætte udviklingen frem mod 2025."

Det er regeringens hensigt at bruge anbefalingerne til en vækstplan, der skal understøtte den stærke danske lægemiddel- og medicoindustri. Ud over at gavne økonomien leverer danske life science virksomheder også et konkret bidrag til det danske sundhedsvæsen, som har stor betydning.

Sundheds- og ældreminister Sophie Løhde:

"Life science virksomheder har stor betydning for Danmark. For udover at skabe vækst og arbejdspladser og bidrage positivt til vores økonomi, så er virksomhederne sammen med andre sundheds- og forskningsaktører med til at udvikle vores sundhedsvæsen og opfinde nye behandlingsformer til gavn for patienterne. Jeg håber, at vi med nedsættelsen af vækstteamet kan få input til, hvordan vi bedre kan understøtte branchen, så danske life science virksomheder også i årene fremover i samarbejde med bl.a. vores sygehuse eksempelvis kan bedrive klinisk forskning, der kan give patienterne endnu bedre behandlingsmuligheder."

Formanden for vækstteamet, Kåre Schultz, administrerende direktør for Lundbeck, har en lang karriere indenfor dansk life science i nogle af de største og mest succesfulde danske virksomheder.

"Det glæder mig, at så mange kompetente personer har valgt at indgå i life science vækstteamet. Jeg ser frem til sammen med teamet at udarbejde konkrete anbefalinger, der kan sikre en fortsat positiv udvikling af dansk medicinal- og medicoindustri det kommende årti."

Vækstteamet afleverer sine anbefalinger til regeringen i starten af 2017.

Medlemmer i Vækstteam for life science:

 • Kåre Schultz, administrerende direktør, Lundbeck (formand)
 • Allan Flyvbjerg, dekan, Health, Aarhus Universitet
 • Anders Thelborg, administrerende direktør, Bristol-Myers Squibb Danmark
 • Hans Schambye, administrerende direktør, Galecto Biotech
 • Helle Ulrichsen, formand, Strategisk Alliance for Register og Sundhedsdata
 • Kristian Helin, professor og direktør, Biotech Research & Innovation Centre ved Københavns Universitet
 • Lars Rasmussen, administrerende direktør, Coloplast
 • Liselotte Højgaard, professor, klinikchef dr.med., Rigshospitalet, Københavns Universitet og Danmarks Tekniske Universitet
 • Mads Krogsgaard Thomsen, executive vice president, Novo Nordisk
 • Martin Olin, økonomidirektør, Symphogen
 • Thomas Kongstad Petersen, vice president, LEO Pharma

For yderligere kontakt:
Erhvervs- og Vækstminister Troels Lund Poulsen:
Presserådgiver Rasmus Holm Thomsen, tlf.: 91 39 94 55 / rht@evm.dk  

Sundheds- og ældreminister Sophie Løhde:
Presse- og kommunikationschef Thomas Bille Winkel, tlf.: 40 91 98 78 / tbw@sum.dk

Administrerende direktør for Lundbeck, Kåre Schultz:
Kommunikationschef Mads Kronborg, tlf.: 30 83 28 51 / mavk@lundbeck.com  


Sidst opdateret 08-06-2016

Kontaktinformation

Holbergsgade 6
1057 København K
 | tlf: 72269000
 | EAN: 5798000362055
 |