Skip navigation


Flere penge til sundhed end nogensinde – også i Region Hovedstaden

28-08-2007
PRESSEMEDDELELSE - Regeringen har i dag fremlagt finanslovforslag for 2008. I forslaget spiller ikke mindst sundhedsvæsenet en fremtrædende rolle.

Sundhedsområdet løftes i 2008 med næsten 2.3 mia. kr., heraf mere end 1.6 mia. kr. til sygehusene og 590 mio. kr. til sygesikringsområdet. Det betyder, at der næste år bliver råd til flere behandlinger, afkortning af ventetider og indførelse af ny medicin.

Indenrigs- og sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen udtaler:

Regeringen giver fortsat sundhedsvæsenet topprioritet. Sådan har det været fra dag 1. Og sådan bliver det også i 2008. Vi investerer massivt i sundhed. I finansforslaget løftes sundhedsområdet med godt 2,2 mia. kr. Derudover er vi jo netop kommet med en plan for omfattende investeringer i de fysiske rammer på sygehusene. En plan der indeholder friske 25 mia. kr. Og vi er med kvalitetsreformen samtidig kommet med et gedigent katalog af initiativer, der skal bedre forholdene for de ansatte. Alt i alt afgørende skridt mod et sundhedsvæsen i verdensklasse.”

Region Hovedstaden

Når det kommer til sygehusvæsenet er det de fem regioner, der har driftsopgaven, og det dem, der prioriterer midlerne. For Region Hovedstaden viser det foreløbige budgetudkast en vækst i udgifterne til sygehusene fra 17,0 mia. kr. i 2007 til 17,4 mia. kr. i 2008. Det svarer til en realvækst i udgifterne til sygehusene på 2,2 pct.

Af dagens elektroniske medier fremgår det imidlertid, at Region Hovedstaden skal spare på sundhedsområdet – herunder at der skal spares 40 mio. kr. på Rigshospitalet, hvoraf 18 mio. kr. ifølge medierne skal skæres i lønnen.

Der er tale om et budgetudkast, som regionsrådsmedlemmerne endnu ikke har taget stilling til. Indenrigs- og sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen kan ikke kommentere de konkrete overvejelser om prioriteringer mellem regionens sygehuse og afdelinger. Men indenrigs- og sundhedsministeren slår fast:

Der findes ikke en region i Danmark, som ikke oplever, at de år for år har flere ressourcer til at drive sundhedsvæsen for. Det gælder også Region Hovedstaden, som i 2008 i runde tal får en halv milliard mere end i 2007 til sundhed. Jeg vil ikke blande mig i, hvordan man prioriterer i Region Hovedstaden. Jeg vil bare konstatere, at også Hovedstaden har flere penge til sundhed end nogensinde. Og at det selvfølgelig skal komme patienterne til gode.”

Kontakt: Pressemedarbejder i Indenrigs- og Sundhedsministeriet Martin Deichmann, 40 82 06 37, mde@im.dk

 


Sidst opdateret 14-09-2009

Kontaktinformation

Holbergsgade 6
1057 København K
 | tlf: 72269000
 | EAN: 5798000362055
 |