Skip navigation


Nyt lovforslag skal give bedre adgang til medicin

09-10-2014
NYHED - Sundhedsministeren fremsætter i dag et nyt lovforslag, der skal gøre det nemmere at købe receptpligtig medicin til lave priser, samtidig med at kunderne kan få rådgivning af fagligt uddannet personale om medicin.

Danskerne vil fortsat skulle købe receptpligtig medicin på apoteket – og ikke i detailhandlen. Men afstanden til det nærmeste apotek eller apoteksenhed, hvor man kan få udleveret receptpligtig medicin, må fremover forventes at blive kortere for mange.

Med lovforslaget vil apoteksejere, som fortsat vil være farmaceuter, der har fået en apotekerbevilling fra Sundhedsstyrelsen, nemlig få friere adgang til at åbne apoteksfilialer og -udsalg som supplement til deres apotek.

Det kan eksempelvis være i detailbutikker, hvor man placerer apoteksenheden i en bygning, der også huser f.eks. et supermarked og andre detailbutikker, dvs. som shop-i-shop. Det kan også være på eller ved de større sygehuse.

Apotekerne vil efter forslaget kunne drive op til otte receptekspederende enheder, dvs. apoteker og filialer.

Samtidig bliver det også muligt at drive rene online-apoteker, dvs. apoteker der kun sælger medicin via internettet. 

Lovforslaget har således til formål at give borgerne bedre muligheder for at købe medicin uden at gå på kompromis med den faglige rådgivning.  

Læs 'Forslag til lov om ændring af apotekerloven' (L 35) på Folketingets hjemmeside

De nye regler forventes at træde i kraft i 1. juli 2015.


Sidst opdateret 09-10-2014

Kontaktinformation

Holbergsgade 6
1057 København K
 | tlf: 72269000
 | EAN: 5798000362055
 |