Skip navigation


Hjælp til sclerose-patienter

01-06-2011
PRESSEMEDDELELSE – Indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder ændrer bekendtgørelsen om euforisende stoffer, så det bliver lovligt at sælge lægemidlet Sativex, selv om det indeholder ekstrakt af cannabis. Det nye lægemiddel kan hjælpe sclerose-patienter, ”og så skal vi ikke lade stive bureaukratiske regler stå i vejen,” siger ministeren. Et nyt lægemiddel, der kan hjælpe patienter med multipel sclerose, har kurs mod det danske marked.

Indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder har nemlig besluttet at ændre bekendtgørelsen om euforiserende stoffer, så Lægemiddelstyrelsen kan tillade lægemidlet Sativex. Regelændringen er nødvendig, fordi lægemidlet indeholder ekstrakt af cannabis.


”Jeg kan forstå på Lægemiddelstyrelsen, at Sativex kan hjælpe patienter med multipel sclerose, som ikke har gavn af andre sclerose-lægemidler. Så skal vi ikke lade stive bureaukratiske regler stå i vejen for, at denne patientgruppe kan få en behandling, der kan hjælpe.  Derfor vil jeg nu ændre bekendtgørelsen om euforiserende stoffer, så ekstrakter af cannabis fremover kan anvendes i medicinsk øjemed, dvs. efter lægelig ordination,” siger Bertel Haarder.


Sativex er allerede tilladt i Storbritannien og Spanien, og anvendelsen af ekstrakter af cannabis i medicinsk øjemed stemmer også fuldt overens med FN’s narkotikakonvention.

Den nye bekendtgørelse træder i kraft 3. juni 2011, hvorefter Lægemiddelstyrelsen kan udstede den markedsføringstilladelse, der er nødvendig for, at sclerose-patienter kan få ordineret Sativex.
Sativex vil kunne ordineres af speciallæger i hhv. neurologi og neuromedicin.Yderligere oplysninger
Pressemedarbejder Marie Nyhus, tlf. 72 26 94 17

Sidst opdateret 01-06-2011

Kontaktinformation

Holbergsgade 6
1057 København K
 | tlf: 72269000
 | EAN: 5798000362055
 |