Skip navigation


Nyt håb for flere kræftpatienter

02-03-2009
PRESSSEMEDDELELSE - Aldrig har så mange danske kræftpatienter fået råd og vejledning om eksperimentel behandling herhjemme eller i udlandet. Hele 1167 danske kræftpatienter fik i 2008 råd fra Sundhedsstyrelsens rådgivende panel vedrørende eksperimentel behandling — en stigning på knap 300 pct. siden ordningens indførsel i 2003. Og de fik svar hurtigt. Det viser årsopgørelsen om Second Opinon panelets arbejde i 2008.

Minister for Sundhed og Forebyggelse, Jakob Axel Nielsen, glæder sig over årsopgørelsens resultater:

"Det viser, at ordningen har fået godt tag ude på landets afdelinger og blandt de danske kræftpatienter. Og det er vigtigt – for med ordningen sikres, at alle muligheder for behandling overvejes af den højeste ekspertise på området. Det giver tryghed for patienten, der er i en meget svær fase i sit liv."

Det rådgivende panel blev nedsat i 2003 med det formål at yde rådgivning til de læger, der behandler den enkelte patient, om muligheden for at tilbyde patienten eksperimentel behandling, når de etablerede behandlingsmuligheder synes udtømte. Her er det kun 1 ud af 9 tilfælde, hvor panelet ikke kan give råd til yderligere behandling, viser årsopgørelsen. Samtidig peger årsopgørelsen på, at vi er langt fremme, hvad angår indførsel af nye lovende eksperimentelle behandlinger herhjemme.

Minister for Sundhed og Forebyggelse Jakob Axel Nielsen udtaler:

"Årsopgørelsen viser med al tydelighed, at der er håb for de danske kræftpatienter, som der ikke er flere almindelige behandlingstilbud til. Der er nye veje at afprøve, selv når det ser sortest ud. Og her glæder det mig, at årsopgørelsen viser, at de seks eksperimentelle kræftcentre i Danmark er en succes. Aldrig har så mange patienter fået råd om eksperimentel behandling i Danmark. På den måde kan patienten undgå at rejse langt væk fra familie og venner."

I 2005 blev der etableret seks eksperimentelle kræftcentre i Danmark. I 2008 blev 693 patienter rådet til eksperimentel eller forskningsmæssig behandling på én af de seks eksperimentelle enheder.

Kontakt: Pressemedarbejder Martin Deichmann, mde@sum.dk, tlf. 40 82 06 37


Sidst opdateret 11-09-2009

Kontaktinformation

Holbergsgade 6
1057 København K
 | tlf: 72269000
 | EAN: 5798000362055
 |