Skip navigation


Haarder sendte første brev med årets velgørenhedsfrimærke

06-01-2011
PRESSEMEDDELELSE - PostDanmarks velgørenhedsfrimærke er i år til gavn for Gigtforeningen. Bertel Haarder sendte det første brev og fortalte, hvordan gigtpatienter har flyttet sig fra at være livslange rekonvalescenter til aktivt at tage hånd om egen sygdom. Regeringen udmøntede sidste år over ½ mia. kr. til kronikerområdet – bl.a. til egenbehandling.

Indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder sendte i dag det første brev af sted med årets velgørenhedsfrimærke fra PostDanmark.

 

 

Velgørenhedsfrimærkerne er 50 øre dyrere per styk end de normale frimærker, og overskuddet går i år til Gigtforeningens arbejde.

I sin tale roste Bertel Haarder samarbejdet mellem PostDanmark og Gigtforeningen og glædede sig over hvordan synet på gigtpatienter har ændret sig gennem årene:

”Jeg kan huske, hvordan patienterne på gigtsanatoriet ved siden af min barndoms folkeskole i Gråsten helst skulle forholde sig helt i ro og endelig ikke belaste kroppen. I dag er vi heldigvis meget klogere og ved at gigtpatienter ikke skal ligge hen men tværtimod sørge for at få brugt kroppen og holdt den i gang.”

Bertel Haarders brev - som var det første i en kæde af breve med velgørenhedsfrimærket på – blev sendt til formand for KLs social- og sundhedsudvalg og borgmester i Rebild Anny Winther.

”Nu hvor gigtpatienterne ikke længere bare skal ligge hen på et sygehus eller sanatorium, har kommunerne fået en vigtig opgave med at hjælpe dem til et godt liv med sygdommen. Patienterne skal undervises i at tage vare på sig selv og kommunerne skal i samarbejde med regionerne sørge for at det at have en kronisk sygdom ikke giver en masse ekstra bøvl og renden frem og tilbage mellem sygehus, kommunekontor og egen læge. Alt det ved jeg Anny Winther har et godt blik for, og derfor har jeg sendt stafetten videre til hende.”

I begyndelsen af 2010 udmøntede Indenrigs- og Sundhedsministeriet 590 mio. kr. til forløbsprogrammer, patientuddannelser og egenbehandling til perioden 2010-2012. Pengene skal være med til at skabe en ensartet, høj kvalitet i kronikerindsatsen – bl.a. for gigtpatienter - på tværs af regioner og kommuner.

 


Sidst opdateret 26-10-2011

Kontaktinformation

Holbergsgade 6
1057 København K
 | tlf: 72269000
 | EAN: 5798000362055
 |