Skip navigation


Nyt forbud mod cannabinoider

04-03-2010
PRESSEMEDDELELSE - Indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder sætter nu ind med forbud mod 10 syntetiske cannabinoider, der alle udgør en alvorlig sundhedsmæssig risiko.

Indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder sætter nu ind med forbud mod 10 syntetiske cannabinoider, der alle udgør en alvorlig sundhedsmæssig risiko. 
 

De syntetiske cannabinoider indtages ofte i urtemiksturer – også kendt som spice – eller i pulverform. Endnu er kun ét af de ti blevet beslaglagt i Danmark, mens de i andre europæiske lande er mere udbredt. 
 

Med forbuddet er Danmark helt fremme i feltet af lande, der aktivt er gået ind i kampen mod udbredelsen af de sundhedsskadelige cannabinoider.
 

Indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder er godt tilfreds med, at de 10 cannabinoider nu optræder på listen over forbudte euforiserende stoffer:
 

”Hele udviklingen med, at der med jævne mellemrum dukker nye syntetiske stoffer op især blandt de unge i forskellige festmiljøer, er bekymrende. Derfor er jeg glad for – blandt andet i lyset af den nye udmelding fra INCB - at vi nu forbyder de 10 syntetiske cannabinoider. Samtidig følger vi i det hele taget udbredelsen af syntetiske stoffer tæt og skrider ind med forbud, så snart det er nødvendigt.”
 

Ud over cannabinoiderne har ministeren på grundlag af Sundhedsstyrelsens indstilling besluttet at yderligere fem stoffer skal forbydes. Det drejer sig om 2-aminoindan, AMT, DPT, MDPPP og metamfepramon. De fem stoffer vurderes, at indebære en væsentlig sundhedsmæssig risiko i form af bl.a. psykiske komplikationer, ulykker, vold og forgiftning.
 

Forbuddet mod de i alt 15 stoffer træder i kraft  i dag, torsdag d. 4. marts.

 

Kontakt:

Pressemedarbejder Martin Deichmann, mde@sum.dk, tlf. 40 82 06 37

 


Sidst opdateret 04-03-2010

Kontaktinformation

Holbergsgade 6
1057 København K
 | tlf: 72269000
 | EAN: 5798000362055
 |