En spilleglæde, der vokser sig større og større og med tiden får overtaget kontrollen, kan få store konsekvenser – ikke blot for den spilafhængige selv, men også for de pårørende. For når løgne, pengeproblemer og mistillid bliver en del af hverdagen, bliver omgivelserne sat på prøve. Derfor er det vigtigt at behandle ludomani, så de spilafhængige kan komme tilbage til en normal hverdag.
Sundhedsminister Astrid Krag har netop uddelt samlet 21,5 mio. kr. til fem forskellige institutioner, der arbejder med behandling af ludomani. Her skal pengene bl.a. bruges til at skabe bedre vilkår for behandlingen af ludomaner og deres pårørende samt til udvikling og evaluering af behandlingsmetoderne.
"Vi skal så vidt muligt forhindre, at de mennesker, der bliver ramt af en spilafhængighed, får splittet hele deres tilværelse ad. Ved at styrke behandlingen og sikre bedre vilkår for både de afhængige og deres pårørende kan vi forhåbentlig være med til at mindske skaderne – og samtidig forbedre chancerne for at komme ud af afhængigheden,” siger Astrid Krag. Modtager Beløb Center for Ludomani 13,0 Frederiksberg Centeret 3,0 Forskningsklinikken for Ludomani, Aarhus Universitetshospital 1,5 Behandlingscenter Tjele 2,5 Dansk Ludomani Netværk (samarbejde mellem Forskningsklinikken for Ludomani, Mindwork og Ludomanilinjen (Danske Spil)) 1,5 I alt 21,5
I sidste uge fordelte sundhedsministeren en pulje på 8,2 mio. kr. til projekter, der skal være med til at forebygge, at personer udvikler spilafhængighed. Puljen blev fordelt mellem tre institutioner, der skal udvikle nye redskaber til at klæde personale i bl.a. kommunale kontorer og banker bedre på til at opdage tegnene på ludomani.
Begge puljer blev sat af på finansloven for 2013.
Yderligere oplysninger:
Pressemedarbejder Katrine Kirch Kirkegaard, tlf.: 50 96 50 69