Skip navigation


Mere støtte til forebyggelse af ludomani blandt unge

06-07-2012
PRESSEMEDDELELSE - Indsatsen mod ludomani bland unge bliver nu styrket med støtte til tre nye forebyggelsesprojekter.

Ludomani er ikke kun noget, som man kan bliver ramt af som voksen. Mange prøver deres første spil om penge, når de er unge. Samtidig er mulighederne for pengespil på internettet i hastig udvikling, og det er blevet lettere at spille om penge- uanset alder. 

 

Derfor udmønter Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse nu midler fra den pulje, der blev afsat til forebyggelse af ludomani i 2012 til tre forskellige projekter for unge på ungdomsuddannelser herunder gymnasier og erhvervsskoler.

  

Pengene går blandt andet til en hjemmeside med lærematerialer og ungdomsfora, skoletjenester, debatoplæg på skolerne og tre radioudsendelser. Alle projekternes formål er at styrke unges viden om uheldige konsekvenser af spil, spilafhængighed og ludomani. 

 

Minister for sundhed og forebyggelse Astrid Krag udtaler:

 

"Ligesom med andre misbrug som alkohol- og stofmisbrug er det vigtigt at forebygge i en tidlig alder. Det kan man gøre ved at styrke de unges viden om pengespil og de konsekvenser, som det kan have som fx ludomani.” 

 

Dette års støtte er en del af et større forebyggelsesprogram mod ludomani rettet mod unge. I 2011 udmøntede Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse midler til forebyggelsesprojekter mod ludomani blandt unge på folkeskolens sluttrin (6. til 9. klasser).   

Yderligere oplysninger
Særlig rådgiver Henrik Larsen på tlf.: 50 84 48 66

Fuldmægtig Mia Francis Ferneborg på tlf.: 72 26 96 15 


Sidst opdateret 06-07-2012

Kontaktinformation

Holbergsgade 6
1057 København K
 | tlf: 72269000
 | EAN: 5798000362055
 |