Skip navigation


Forbud mod 'Poppers'

06-02-2004
PRESSEMEDDELELSE - Indenrigs- og sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har straks besluttet at forbyde de såkaldte ”poppers”. Læs mere i pressemeddelsen.

Indenrigs- og sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har straks besluttet at forbyde de såkaldte ”poppers”, efter at Sundhedsstyrelsen i dag har indstillet, at stofferne amylnitrit (alle isomerer af amylgruppen, herunder isopentylnitrit) og isobutylnitrit, skal forbydes, så de fremover kun må anvendes i medicinsk eller videnskabeligt øjemed.

Sundhedsstyrelsen oplyser, at indtagelse af ”poppers” er forbundet med bivirkninger såsom blodtryksfald og besvimelse. Hertil kommer en risiko for en alvorlig forgiftning, der potentielt kan være dødelig. Endnu har ”poppers” dog ikke forårsaget dødsfald og kun ganske få forgiftninger, fordi ”Poppers” ikke er så udbredte, som medieomtalen ellers har givet indtryk af.

Der er ingen grund til at sidde og vente på, at ”poppers” vinder større udbredelse med et stigende antal ulykker til følge. For mig er det nok at vide, at vi her har at gøre med nogle stoffer, som er forbundet med ganske alvorlige risici. Når der samtidig er tale om stoffer, der i Danmark ikke anvendes som andet end rusmiddel og seksuel stimulans, tøver jeg ikke et sekund med at sætte ind med et forbud,” fastslår indenrigs- og sundhedsministeren.

Det var nye oplysninger, som kom frem i forbindelse med medieomtale af ”poppers”, der i december 2003 fik indenrigs- og sundhedsministeren til at bede Sundhedsstyrelsen om at se på sagen.

Vi skal naturligvis reagere hurtigt på nye oplysninger – men at sætte ind med forbud alene på baggrund af presseforlydender vil ikke være seriøst. Nu har vi så fået et solidt fagligt beslutningsgrundlag. Vi er meget opmærksomme på, hvordan vi kan trimme systemet, så vi fremover - på sikker faglig grund – kan reagere endnu hurtigere,” siger indenrigs- og sundhedsministeren med henvisning til det konkrete sagsforløb.

Forbuddet får virkning fra og med den 18. februar 2004.

Kontakt:

Pressechef Ulla Østergaard tlf.: 33 92 48 70


Sidst opdateret 02-12-2009

Kontaktinformation

Holbergsgade 6
1057 København K
 | tlf: 72269000
 | EAN: 5798000362055
 |