Skip navigation


Seneste nyt

Her kan du se de seneste nyheder på alle områder.
Du kan også vælge at søge på nyheder på et udvalgt område. Benyt boksen til højre: Start med at vælge kategori og dernæst periode.
1-50 af 1517 resultater
Vis pr. side 10 | 20 | 50

 • 11 nye forslag skal sikre bedre behandling til mennesker med stofmisbrug

  PRESSEMEDDELELSE – Sikring af straksbehandling af akutte abstinenser og udlevering af modgift til alle i kommunal behandling for misbrug. Det er blandt nogle af de i alt 11 nye tiltag, der skal være med til at sørge for bedre hjælp til mennesker med et stofmisbrug.

  09-10-2018
  Kategori: Sundhedspolitik

 • Ny rapport giver overblik inden sundhedsreformen

  PRESSEMEDDELELSE – Sundhedsvæsenet står over for store udfordringer i form af flere ældre og kronisk syge borgere. Det viser analyser fra Sundheds- og Ældreministeriet, der ifølge sundhedsminister Ellen Trane Nørby danner et solidt vidensgrundlag for den kommende sundhedsreform.

  05-10-2018
  Kategori: Sundhedspolitik

 • Ellen Trane Nørby fremsætter seks lovforslag på sundhedsområdet

  NYHED – En ny politisk sæson er netop skudt i gang. På det sundhedspolitiske område indebærer det, at der allerede i åbningsugen fremsættes seks nye lovforslag fra sundhedsminister Ellen Trane Nørby.

  04-10-2018
  Kategori: Sundhedspolitik

 • Nyt folketingsår: Her er sundhedsministeren og ældreministerens lovforslag

  NYHED – I dag præsenterer regeringen sit lovprogram for det kommende folketingsår. Digitalisering af sundhedsvæsenet og forenkling af regler på ældreområdet er blandt de forslag, sundhedsminister Ellen Trane Nørby og ældreminister Thyra Frank har på programmet.

  02-10-2018
  Kategori: Sundhedspolitik

 • 12 kommuner får 50 mio. kr. til indsatser for ældre og udsatte

  NYHED – Godt 50 mio. kr. er på vej fra Sundheds- og Ældreministeriet til en række kommunale projekter, der skal være med til at styrke indsatsen for ældre medicinske patienter og borgere med kroniske eller psykiske lidelser.

  01-10-2018
  Kategori: Puljer

 • Thalidomid: Nu kan ofre søge om godtgørelse for skader

  NYHED - Nu kan personer, der har skader efter brug af lægemidler indeholdende stoffet thalidomid, søge om at få en godtgørelse.

  28-09-2018
  Kategori: Medicin og apoteker

 • ”Der er så mange gode historier i ældreplejen, som skal fortælles”, siger Thyra Frank

  NYHED - Ældreminister Thyra Frank besøger fredag de sidste tre kommuner på sin rundtur i hele landet og har så besøgt alle 98 kommuner. Besøgene har givet input til initiativer og været med til at sætte fokus på de gode historier i ældreplejen.

  28-09-2018
  Kategori: Ældre

 • Det frie valg på sundhedsområdet er blevet undersøgt

  NYHED – Servicetjek på sundhedsområdet viser, at patienter har et velfungerende frit valgs tilbud på sygehuse, egen læge, det kommunale sundhedsområde og tilskudsområdet.

  27-09-2018
  Kategori: Sundhedspolitik

 • Mange ældre vælger privat hjemmehjælp eller madleverandør

  NYHED – Ældre vil gerne kunne vælge frit mellem kommunale og private ordninger, hvad enten det gælder hjemmehjælp, madudlevering eller valg af plejebolig. Det viser regeringens servicetjek af området, som offentliggøres i dag.

  27-09-2018
  Kategori: Ældre

 • Lovforslag i høring: Bedre digitalt samarbejde og påmindelser til forældre om børnevaccination

  NYHED - Sundhedsminister Ellen Trane Nørby sender et lovforslag i høring, der skal understøtte bedre digitalt samarbejde i sundhedsvæsnet og sørge for, at flere forældre husker at få deres børn vaccineret.

  27-09-2018
  Kategori: Digitalisering

 • New York: Ellen Trane Nørby om danske erfaringer med kroniske sygdomme og tuberkulosebekæmpelse

  NYHED - Den danske sundhedsminister taler på højniveaumøderne ved FN’s generalforsamling i New York. Hun har bl.a. delt de danske erfaringer med at bekæmpe tuberkulose.

  26-09-2018
  Kategori: Internationalt samarbejde

 • Kortlægning af tandplejeordninger herhjemme og i nabolandene

  NYHED – I dag offentliggøres to af fire del-leverancer i det arbejde, som skal danne grundlag for politiske drøftelser om en ny model for voksentandplejen i Danmark.

  26-09-2018
  Kategori: Sundhedspolitik

 • Thyra Frank besøger Ærø: Dialog om kultur på plejehjemmet

  NYHED: I dag kommer ældreministeren til Ærø, hvor hun bl.a. møder medarbejdere og beboere til en dialog om værdig pleje og kompetenceudvikling på plejehjemmet.

  25-09-2018
  Kategori: Ældre

 • Ellen Trane Nørby: ”Rigtigt, at vi etablerede fælles akutmodtagelser"

  NYHED - En ny uafhængig undersøgelse af akutmodtagelserne på landets hospitaler, bekræfter det rigtige i at lave én fælles indgang for akutte patienter, mener sundhedsministeren.

  25-09-2018
  Kategori: Sundhedspolitik

 • Kammeradvokaten: Intet grundlag for kritik af politianmeldelser

  PRESSEMEDDELELSE - Der er ikke grundlag for at kritisere Styrelsen for Patientsikkerhed for de i alt 62 politianmeldelser af ansatte i sundhedssektoren, som styrelsen foretog sidste år. Det konkluderer Kammeradvokaten i en undersøgelse gennemført på Sundheds- og Ældreministeriets anmodning.

  24-09-2018
  Kategori: Patienters retstilling

 • Hvad skal der gøres for at færre oplever stress? Kom med dit forslag nu

  NYHED - I dag er der første officielle møde i det nationale Stresspanel. Se her, hvordan du kan bidrage med dit forslag til at få knækket den negative stresskurve i Danmark.

  21-09-2018
  Kategori: Psykiatri

 • Regeringen vil løfte psykiatrien i fællesskab

  PRESSEMEDDELELSE – Regeringen offentliggør i dag en samlet handlingsplan for psykiatrien frem mod 2025. ”Vi løfter i fællesskab – En samlet handlingsplan for psykiatrien frem mod 2025” er titlen på udspillet, som med 43 konkrete initiativer skal sætte retningen for en moderne psykiatri, der kan stå mål med udfordringerne.

  21-09-2018
  Kategori: Psykiatri

 • Sundhedsminister får anbefalinger til nye regler for instrukser

  NYHED - Arbejdsgruppe kommer i dag med anbefalinger til, hvordan sundhedsminister Ellen Trane Nørby kan forbedre lovgivningen om instrukser på hospitalerne og i resten af sundhedsvæsnet

  19-09-2018
  Kategori: Sundhedspolitik

 • Lægemiddelstyrelsen får europæisk topkarakter

  Lægemiddelstyrelsen har netop scoret 4,5 ud af 5 mulige i den fælles europæiske undersøgelse Benchmarking of European Medicines Agencies (BEMA). ”Et flot resultat, der er godt for os alle, og som kan være med til at løfte standarden i hele Europa,” lyder det fra Sundhedsministeren.

  19-09-2018
  Kategori: Medicin og apoteker

 • Ny aftale mellem Danmark og Norge skal sikre billigere medicin

  PRESSEMEDDELELSE - I dag underskrives en ny aftale mellem Danmark og Norge om fælles indkøb af medicin. Målet er, at samarbejdet skal sikre bedre forsyningssikkerhed og på sigt billigere medicin i begge lande.

  18-09-2018
  Kategori: Sundhedspolitik

 • Ny pulje skal give ældre flere muligheder på menuen

  NYHED - Nu kan kommunerne ansøge om at blive del af en forsøgsordning, hvor de kan søge om i alt 22,6 millioner kroner. Formålet med puljen er, at flere ældre skal have mulighed for selv at vælge, hvad der skal på menuen på middagsbordet.

  17-09-2018
  Kategori: Ældre

 • Konference sætter fokus på løsninger mod antibiotikaresistens

  KONFERENCE - I dag afholdes der konference i København om indsatser mod antibiotikaresistens. Overforbrug af antibiotika er en stor sundhedstrussel, og derfor skal der arbejdes målrettet med at få forbruget bragt ned, lyder det fra sundhedsminister Ellen Trane Nørby.

  13-09-2018
  Kategori: Medicin og apoteker

 • Ny rapport: Effekten ved babyluger er tvivlsom

  PRESSEMEDDELELSE - Effekten ved babyluger er tvivlsom. Det viser en ny rapport fra VIVE, som sundhedsminister Ellen Trane Nørby nu vil drøfte med Etisk Råd og partierne bag satspuljeaftalen.

  13-09-2018
  Kategori: Etik

 • Regionerne skal blive bedre til at overholde børn og unges ret til hurtig udredning i psykiatrien

  NYHED - Det går fortsat for langsomt for regionerne med at blive bedre til at overholde patienternes udredningsret. Samtidig er et fald i evnen til at overholde retten for patienterne i børn- og ungepsykiatrien bekymrende, lyder det fra sundhedsminister Ellen Trane Nørby.

  07-09-2018
  Kategori: Psykiatri

 • Nye anbefalinger: Psykiatrien skal have mere fokus på patientkontakt

  PRESSEMEDDELELSE – Med en række nye anbefalinger vil regionerne arbejde målrettet på at sikre bedre kapacitets- og ressourceanvendelse i psykiatrien, herunder blandt andet ved at satse på mere patientkontakt.

  07-09-2018
  Kategori: Psykiatri

 • Hver femte med demens får – stadig - antipsykotisk medicin

  PRESSEMEDDELELSE – Særligt nogle steder i landet får for mange med demens, imod anbefalingen, antipsykotisk medicin. Region Hovedstaden ligger højst i statistikken, viser tal fra Sundhedsdatastyrelsen. Men forbruget er generelt for højt, siger sundhedsminister Ellen Trane Nørby.

  07-09-2018
  Kategori: Demens

 • Danmark er på vej til at blive mere demensvenligt

  PRESSEMEDDELELSE - Kommuner og regioner er godt i gang med at gøre hverdagen tryggere og bedre for mennesker med demens og deres pårørende. Men der er stadig et stykkevej igen inden de tre mål for den nationale demenshandlingsplan er indfriet.

  07-09-2018
  Kategori: Demens

 • 400 millioner til sundhedsindsatser

  PRESSEMEDDELELSE - Dansk Folkeparti og regeringen har afsat 400 millioner kroner over fire år til at løfte en række sundhedsområder på finanslov 2018. Nu skal pengene ud at arbejde og det betyder bla. En styrket indsats for stofskiftepatienter, patienter med sjældne sygdomme og mennesker med spiseforstyrrelser.

  06-09-2018
  Kategori: Sundhedspolitik

 • Det danske sundhedsvæsen er i fremgang

  Det danske sundhedsvæsen er på et år blevet bedre på 18 ud af 33 målepunkter, viser ny rapport over de nationale sundhedsmål. Blandt andet lever kræft- og hjertepatienter længere.

  06-09-2018
  Kategori: Sundhedskvalitet

 • Ny vejledning skal begrænse spredning af CPO

  NYHED - Ny vejledning om den multiresistente bakterie CPO skal begrænse stigningen i antallet af sygdomstilfælde som følge af CPO.

  05-09-2018
  Kategori: Forebyggelse

 • Sundhedsminister: Sammenhængsreformen er sund fornuft for danskerne

  PRESSEMEDDELELSE - En hverdag, der bliver nemmere og et sundhedsvæsen, der bliver enklere at manøvrere i – uanset om man er borger eller ansat. Det er målet for hver af den stribe af sundhedsinitiativer, som regeringen i dag præsenterede som en del af Sammenhængsreformen.

  04-09-2018
  Kategori: Sundhedspolitik

 • Regeringen og Dansk Folkeparti afsætter 17 mio. kr. til styrket stofskiftebehandling

  PRESSEMEDDELELSE - Patienter med lavt stofskifte skal have bedre udredningsforløb, og så skal der forskes mere i stofskiftebehandling, har sundhedsminister Ellen Trane Nørby og Dansk Folkeparti besluttet.

  04-09-2018
  Kategori: Sygehusvæsen

 • Terminalpatienter kan få tilskud til medicinsk cannabis

  PRESSEMEDDELELSE - Fra september kan patienter, som har fået ordineret og købt medicinsk cannabis, og som er døende, få udbetalt tilskud med tilbagevirkende kraft for hele 2018.

  03-09-2018
  Kategori: Medicin og apoteker

 • Sundhedsminister: Regionerne skal sikre, at flere kræftpakkeforløb gennemføres til tiden

  NYHED - I andet kvartal af 2018 blev 81 procent af de såkaldte kræftpakkeforløb gennemført til tiden. Det er et mindre fald fra forrige kvartal, men over sidste års niveau. Samtidig er der udsving i hvor mange forløb, der bliver gennemført til tiden, når man kigger på de forskellige kræftformer. Det er ikke godt nok, lyder det fra sundhedsminister Ellen Trane Nørby.

  01-09-2018
  Kategori: Kræft- og hjertebehandling

 • Anonym adgang til behandling for pædofili på vej

  NYHED - Dansk Folkeparti fik afsat 100 mio. kr. på finansloven til særlige initiativer på sundhedsområdet. 5 millioner kroner herfra øremærkes nu til anonym adgang til behandling for pædofili.

  31-08-2018
  Kategori: Sundhedspolitik

 • Stort flertal indgår aftale om magtanvendelse på demensområdet

  PRESSEMEDDELELSE - Ældreminister Thyra Frank indgår aftale om at tydeliggøre servicelovens regler om magtanvendelse overfor ældre med demens.

  31-08-2018
  Kategori: Demens

 • Finanslovforslag: Regeringen vil prioritere psykiatrien

  PRESSEMEDDELELSE - Regeringen vil afsætte knap en milliard kroner over de kommende fire år til at styrke sundhedsområdet. Herudover lægger regeringen op til en samlet prioritering af en ny sammenhængende indsats på det psykiatriske område på 2,1 milliarder kroner.

  30-08-2018
  Kategori: Sundhedspolitik

 • Finanslovforslag: Regeringen vil løfte ældreplejen med 705 mio. kr.

  PRESSEMEDDELELSE – I alt 705 mio. kr. skal over de kommende fire år løfte den danske ældrepleje med midler til bl.a. bekæmpelse af ensomhed, sorg og selvmord, rekrutteringsudfordringer og en handlingsplan, der skal mindske udad reagerende adfærd i ældreplejen.

  30-08-2018
  Kategori: Ældre

 • Succes med gratis mæslingevaccination til voksne

  PRESSEMEDDELELSE - Et tilbud til voksne om at blive vaccineret imod mæslinger har indtil videre været en succes.

  29-08-2018
  Kategori: Forebyggelse

 • Særlige uddannelsesforløb skal tiltrække læger til Esbjerg

  NYHED – Region Syddanmark mangler læger – i et forsøg på at fastholde unge læger i området, vil sundhedsministeren gøre det mere attraktivt at vælge videreuddannelse på Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg.

  29-08-2018
  Kategori: Sundhedspersonale

 • Regeringen vil tilbyde gratis HPV-vaccine til drenge

  PRESSEMEDDELELSE - Snart skal drenge i 12-årsalderen også tilbydes gratis vaccine mod HPV-virus. Det foreslår regeringen nu som en del af finanslovforslaget for næste år.

  29-08-2018
  Kategori: Forebyggelse

 • Regeringen afsætter 400 mio. kr. til bekæmpelse af ensomhed blandt ældre og 200 mio. kr. til rekrutteringsudfordringer

  PRESSEMEDDELELSE – Alt for mange ældre i Danmark er ensomme og får ikke den hjælp, de har brug for. Ældreminister Thyra Frank og regeringen vil derfor afsætte markant beløb på Finansloven til at styrke kommunernes indsats mod ældres ensomhed, sorg og selvmord.

  25-08-2018
  Kategori: Ældre

 • Underernærede ældre får hjælp

  PRESSEMEDDELELSE - Fem projekter får del i satspuljemidler til at sætte ind over for undernæring og uplanlagte vægttab blandt ældre.

  24-08-2018
  Kategori: Ældre

 • Staten køber ny influenza-vaccine med bedre dækning overfor influenza B

  PRESSEMEDDELELSE - En ny influenzavaccine skal tilbydes særligt udsatte grupper i forbindelse med den kommende influenzasæson. Det har Sundhedsminister Ellen Trane Nørby besluttet oven på den seneste vinters influenzaepidemi.

  22-08-2018
  Kategori: Forebyggelse

 • Snart kan mænd, der har sex med mænd, også donere blod

  PRESSEMEDDELELSE - Sundhedsminister Ellen Trane Nørby ændrer nu reglerne, så mænd, der har eller har haft sex med mænd, også kan blive en del af bloddonorsystemet i Danmark.

  17-08-2018
  Kategori: Sundhedspolitik

 • Regeringen vil oplyse for bedre madvaner

  NYHED - Det skal være let at vælge et sundt måltid, og vi skal understøtte, at danskerne har de rette kompetencer til at træffe sunde, gode madvalg gennem hele livet. I dag lancerer regeringen en ny strategi for mad, måltider og sundhed, der kan styrke danskernes sunde madvaner til gavn for den enkeltes livskvalitet og for samfundsøkonomien.

  15-08-2018
  Kategori: Forebyggelse

 • Regeringen og DF afsætter ekstra midler til børnehospice

  PRESSEMEDDELELSE - Sundheds- og Ældreministeriet genopslår pulje til etablering af børnehospice i Vestdanmark, efter at regeringen og DF har aftalt at afsætte ekstra midler til formålet.

  14-08-2018
  Kategori: Puljer

 • Ny pulje skal bruges til at promovere social- og sundhedsuddannelserne

  PRESSEMEDDELELSE - Flere unge skal få øjnene op for social- og sundhedsuddannelserne, derfor udmønter regeringen og Dansk Folkeparti nu fem mio. kr. til en ny pulje, som skal bruges til at promovere uddannelserne, så flere unge får et bedre kendskab til de to uddannelsesretninger.

  10-07-2018
  Kategori: Ældre

 • Sundhedspersoner skal have flere digitale kompetencer

  NYHED - Nu kan kommunerne og regionerne søge om del i 10 millioner kroner til eksempelvis uddannelsesforløb og kurser, der kan løfte sundhedspersoners digitale kompetencer.

  10-07-2018
  Kategori: Sundhedspersonale

 • Sundhedsminister: Regioner skal stramme op på hjerteområdet

  PRESSEMEDDELSE – Regionerne er stadig ikke gode nok til at overholde patienternes udretningsret på hjerteområdet. Særligt Region Hovedstaden og Region Sjælland halter efter.

  09-07-2018
  Kategori: Hjertesygdomme1-50 af 1517 resultater
Vis pr. side 10 | 20 | 50

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31  næste

Søg i nyheder

Kontaktinformation

Holbergsgade 6
1057 København K
 | tlf: 72269000
 | EAN: 5798000362055