Skip navigation


Seneste nyt

Her kan du se de seneste nyheder på alle områder.
Du kan også vælge at søge på nyheder på et udvalgt område. Benyt boksen til højre: Start med at vælge kategori og dernæst periode.
1-50 af 1450 resultater
Vis pr. side 10 | 20 | 50

 • Ny rapport: Patienter med funktionelle lidelser bør have nye behandlingstilbud

  NYHED - Funktionelle lidelser er hyppige og kan være invaliderende. Derfor skal sundhedsvæsenet arbejde på nye måder for bedre at kunne hjælpe patienter med funktionelle lidelser, lyder det i en ny rapport fra Sundhedsstyrelsen. Samtidig bør der oprettes specialiserede behandlingstilbud i alle regioner.

  18-06-2018
  Kategori: Sygehusvæsen

 • Endnu flere kræftpatienter overlever kræft

  PRESSEMEDDELELSE - Nye tal viser, at 63 procent overlever fem år efter de er blevet behandlet for kræft. Det er en markant stigning fra 2000-2002, hvor kun 48 procent overlevede en kræftsygdom. Sundhedsminister Ellen Trane Nørby glæder sig over at den målrettede indsats virker.

  15-06-2018
  Kategori: Kræft- og hjertebehandling

 • Flere penge skal hjælpe med at få flere til at melde sig som organdonorer

  PRESSEMEDDELELSE - Stadig flere danskere i flere aldersgrupper vælger at melde sig som organdonorer, men der er forsat mangel på organer, der kan redde liv. Derfor afsætter regeringen og Dansk Folkeparti nu midler til at give Dansk Center for Organdonation et økonomisk løft.

  14-06-2018
  Kategori: Sygehusvæsen

 • Mød sundhedsministeren og ældreministeren på Folkemødet

  NYHED – Både sundhedsminister Ellen Trane Nørby og ældreminister Thyra Frank deltager i en række arrangementer på Bornholm i forbindelse med Folkemødet. Se, hvad de deltager i her.

  14-06-2018
  Kategori: Om ministeren

 • Lille fald på landsplan i brugen af bæltefiksering i psykiatrien

  PRESSEMEDDELELSE - Sundhedsminister Ellen Trane Nørby kalder det bekymrende, at brugen af bæltefiksering i psykiatrien ikke er faldet i tre regioner. Det skygger for glæden over den positive udvikling i de øvrige to regioner.

  14-06-2018
  Kategori: Psykiatri

 • Stadig flere læger udskriver medicinsk cannabis

  NYHED – De nyeste tal om medicinsk cannabis viser, at 135 læger havde udskrevet medicinsk cannabis til i alt 454 patienter ved udgangen af maj.

  14-06-2018
  Kategori: Medicin og apoteker

 • Patienter får medicinsk cannabis mod neuropatiske smerter

  NYHED – Medicinsk cannabis bliver hovedsageligt givet mod neuropatiske smerter. Det viser kvartalstal fra Lægemiddelstatistikregistret.

  14-06-2018
  Kategori: Medicin og apoteker

 • Ældreminister besøger plejehjem i Nexø under Folkemødet

  PRESSEMEDDELELSE - Ældreminister Thyra Frank kommer torsdag til Nexø for at møde beboere og personale på Nørremøllecenteret og se de nye køkkener, som giver de ældre nylavet og velsmagende mad hver dag.

  14-06-2018
  Kategori: Ældre

 • Ny kræftbehandling et skridt nærmere

  NYHED - Flere kræftpatienter skal i fremtiden kunne blive behandlet med immunterapi. Første skridt tages nu, hvor 30 millioner kroner ud af den samlede pulje på 60 mio. kr. kan søges til forskning, udvikling og udbredelse af immunterapi.

  13-06-2018
  Kategori: Kræft- og hjertebehandling

 • Sundhedsaftaler tilpasses lokale forhold

  NYHED - Ny bekendtgørelse baner vejen for en forenkling og afbureaukratisering af sundhedsaftaler, så kommuner og regioner kan indgå aftaler om koordinering og samarbejde om patienternes helbred, der i højere grad er målrettet de lokale behov.

  13-06-2018
  Kategori: Sundhedspolitik

 • Ældreminister hører om bedre og mere effektiv dokumentation i ældreplejen i Hvidovre

  NYHED – På sin tur rundt til alle 98 kommuner i Danmark er ældreminister Thyra Frank i dag kommet til Hvidovre, Ishøj og Rødovre. I Hvidovre på Plejecentret Strandmarkshave skal ministeren høre om personalets erfaringer med en ny tidsbesparende måde at dokumentere på.

  11-06-2018
  Kategori: Ældre

 • Nyt stort sundhedsudspil: Regeringen sætter ekstra ind mod lægemangel

  PRESSEMEDDELELSE - Med et nyt udspil om modernisering af almen praksis baner sundhedsminister Ellen Trane Nørby vejen for regeringens kommende sundhedsreform. Udspillet skal sikre, at der i fremtiden er nok læger til det stigende antal patienter i almen praksis.

  11-06-2018
  Kategori: Sygehusvæsen

 • Sundhedsminister: For få patienter bliver udredt til tiden i nogle regioner

  PRESSEMEDDELELSE – Både Region Hovedstaden og Region Sjælland har problemer med at overholde udredningsretten – særligt over for børn og unge i psykiatrien, viser de nyeste kvartalstal. Utilfredsstillende, mener sundhedsminister Ellen Trane Nørby.

  08-06-2018
  Kategori: Sundhedspolitik

 • Ny app skal give mobil indgang til egen læge til danskerne

  PRESSEMEDDELELSE - Det skal være nemmere at gå til lægen. Når du skal have svar på din blodprøve, have overblik over vacciner eller booke en konsultation, hvorfor så ikke klare det over mobilen?

  08-06-2018
  Kategori: Digitalisering

 • Politisk udspil: Turbo på det digitale sundhedsvæsen

  PRESSEMEDELELSE – Sundhedsminister Ellen Trane Nørby præsenterer i dag et sundhedsdataudspil, som skal understøtte, at de rigtige oplysninger er i de rigtige hænder på det rette tidspunkt, og at data bliver brugt til kvalitetsudvikling og forskning, samtidig med at sikkerheden styrkes.

  08-06-2018
  Kategori: Digitalisering

 • Kommuner får penge til flere sundhedsfaglige kompetencer

  PRESSEMEDDELELSE - Kommunerne får 100 millioner kroner i 2018 til at løfte de sundhedsfaglige kompetencer hos kommunalt ansatte sosu'er, sygeplejersker, fysioterapeuter og andre sundhedsprofessionelle i ny økonomiaftale med kommunerne.

  07-06-2018
  Kategori: Sundhedspolitik

 • Flere medarbejdere til ældresektoren

  PRESSEMEDDELELSE - Med økonomiaftalen mellem regeringen og KL lægges der op til samarbejde om at komme udfordringerne med at rekruttere kvalificeret arbejdskraft på ældre- og sundhedsområdet til livs.

  07-06-2018
  Kategori: Sundhedspolitik

 • Nye tal: Store regionale forskelle i ventetider på hjerteoperationer

  NYHED - Der er store forskelle på, hvor gode regionerne er til at overholde patienternes udretningsret på hjerteområdet. Samtidig er ventetiderne på at blive opereret for lang hos flere af regionerne.

  07-06-2018
  Kategori: Hjertesygdomme

 • Bedre rammer for børn med livstruende sygdomme

  NYHED - Børn med livstruende sygdomme og deres familier skal have mulighed for frirum, når de er indlagt på hospitalerne. Derfor fordeler sundhedsministeren i dag i alt 1 mio. kroner til tre nye projekter.

  06-06-2018
  Kategori: Sundhedspolitik

 • Unge skal rådgive sundhedsministeren: Nu mødes panelet for første gang

  PRESSEMEDDELELSE - Sundhedsminister Ellen Trane Nørby mødes nu for første gang med nyt ungepanel, der skal rådgive ministeren og hjælpe med at finde ideer til, hvordan den psykiske trivsel blandt unge kan forbedres.

  06-06-2018
  Kategori: Psykiatri

 • Regeringen prioriterer 1 mia. kr. til sundhed og afskaffer produktivitetskravet

  PRESSEMEDDELELSE - Regeringen har i dag indgået en økonomiaftale med Danske Regioner, der løfter sundhedsvæsenet med en milliard kroner ekstra.

  05-06-2018
  Kategori: Sundhedspolitik

 • Her kan du møde sundhedsministeren og ældreministeren på Grundlovsdag

  NYHED - Både sundhedsminister Ellen Trane Nørby og ældreminister Thyra Frank deltager i arrangementer og debatter på Grundlovsdag tirsdag den 5. juni. Få overblikket her.

  04-06-2018
  Kategori: Om ministeren

 • Kommuner tager Bedre-bemandingspuljen til sig

  PRESSEMEDDELELSE - De 500 mio. kr. til ”Bedre bemanding” sikrer både nyansættelser i ældreplejen og at medarbejderne går op i tid.

  04-06-2018
  Kategori: Ældrepleje

 • Minister: Arbejde mod overbelægning går ikke hurtigt nok

  NYHED – Det går ifølge en ny evaluering fremad med at implementere Sikkert Patientflow, der skal forhindre overbelægning på sygehusene. Det glæder sundhedsministeren, som dog gerne ser, at der skrues op for tempoet med implementering.

  31-05-2018
  Kategori: Sygehusvæsen

 • Sundhedsminister: Kræftbehandlingen er tilbage på sporet

  PRESSEMEDDELELSE – 83 procent af de patienter, som blev henvist til et kræftpakkeforløb i 1. kvartal af 2018, kom igennem inden for den anbefalede tidsfrist. Dermed er behandlingen igen tilbage på sporet.

  31-05-2018
  Kategori: Kræft- og hjertebehandling

 • Minister skyder arbejde i gang: Ny model for voksentandplejen på vej

  PRESSEMEDDELELSE - Voksentandplejen skal omlægges, så priserne forhåbentlig bliver mere rimelige og de unge løftes bedre over i voksentandplejen, når de fylder 18 år. Det har alle Folketingets partier indgået en aftale om, og i dag offentliggøres kommissoriet for arbejdet.

  30-05-2018
  Kategori: Forebyggelse

 • Nye anbefalinger skal styrke indsatsen mod livmoderhalskræft

  PRESSEMEDDELELSE - Med en ny metode til screening og nye tiltag, der skal gøre det nemmere at blive screenet for tegn på sygdommen i tide, oprustes der nu yderligere på indsatsen mod livmoderhalskræft.

  27-05-2018
  Kategori: Kræft- og hjertebehandling

 • Folketinget vedtager enstemmigt tre lovforslag fra ældreministeren

  PRESSEMEDDELELSE - Styrket tilsyn med ældreplejen, en plejehjemsoversigt og forebyggelse af konkurser i ældreplejen blev torsdag sikret med vedtagelsen af tre lovforslag på ældreområdet.

  25-05-2018
  Kategori: Ældrepleje

 • Danske patienter får ret til hurtig genoptræning

  PRESSEMEDDELELSE – En ny lov skal sikre patienter frit valg til at vælge en privat leverandør, hvis kommunen ikke kan tilbyde genoptræning inden for syv dage efter udskrivelse fra hospitalet.

  24-05-2018
  Kategori: Patienters retstilling

 • Kræftplan IV leverer til tiden

  NYHED – Alle 16 initiativer fra Kræftplan IV er sat i gang – og flere initiativer har medvind, viser den årlige status for planen.

  23-05-2018
  Kategori: Kræft- og hjertebehandling

 • Kommuner får hjælp fra specialister til bedre genoptræning for hjerneskadede

  NYHED – Rigshospitalet og Hammel Neurocenter får penge til at lave et ”rejsehold” af specialister, der skal være med til at hjælpe kommunerne med at give mennesker med erhvervet hjerneskade de rette tilbud.

  23-05-2018
  Kategori: Puljer

 • Unge mistrives: Nyt panel af unge skal give minister gode råd til løsninger

  NYHED - Med et nyt ungepanel vil sundhedsminister Ellen Trane Nørby inddrage en gruppe af unge mellem 18 og 25 år i arbejdet med at forbedre den psykiske trivsel blandt unge. Panelet skal blandt andet komme med ni konkrete råd til sundhedsministeren til hvad der kan gøres for at hjælpe unge, der har det svært.

  22-05-2018
  Kategori: Psykiatri

 • Nye initiativer for mennesker med spiseforstyrrelser og selvskade

  PRESSEMEDDELELSE - De første projekter får nu penge fra ny pulje til indsats for mennesker med spiseforstyrrelser og selvskade.

  22-05-2018
  Kategori: Psykiatri

 • Årsopgørelse for kræftpakkeforløb

  NYHED - Trods fald i et enkelt kvartal i 2017 er sundhedsminister Ellen Trane Nørby tilfreds med årsopgørelse for kræftpakkeforløb.

  18-05-2018
  Kategori: Kræft- og hjertebehandling

 • Ny analyse: Kræftpatienter venter kortere tid på behandling

  NYHED – Sundhedsminister Ellen Trane Nørby glæder sig over, at kræftpatienter venter kortere tid ud over det fagligt anbefalede på udredning og behandling i pakkeforløb.

  16-05-2018
  Kategori: Kræft- og hjertebehandling

 • Danmark åbner op for eksport af medicinsk cannabis

  NYHED – Danmark bliver et af de første lande i Europa, der giver producenter lov til at eksportere medicinsk cannabis. ”Vi skal gå foran for at sikre, at investeringer og arbejdspladser lander her fremfor hos vores naboer”, siger sundhedsminister Ellen Trane Nørby, der sætter gang i en eksportordning til juli.

  15-05-2018
  Kategori: Sundhedspolitik

 • Tilskud til indsatser om afhængighedsskabende lægemidler og rådgivning af smertepatienter

  PULJEOPSLAG - Sundheds- og Ældreministeriet inviterer private, landsdækkende non-profit foreninger og organisationer til at søge om midler til konkrete indsatser og aktiviteter, der kan supplere eller understøtte ministeriets arbejde vedrørende oplysningsvirksomhed om lægemidler.

  15-05-2018
  Kategori: Puljer

 • Stadig flere patienter får recept på medicinsk cannabis

  NYHED – Den gode udvikling fortsætter, når det kommer til antal udskrevne recepter på medicinsk cannabis, mener sundhedsminister Ellen Trane Nørby.

  14-05-2018
  Kategori: Medicin og apoteker

 • Thyra Frank skal høre hvordan Faaborg-Midtfyn bekæmper depression hos ældre

  Ældreminister Thyra Frank (LA) besøger mandag den 14. maj Faaborg-Midtfyn for bl.a. at høre om kommunens indsats mod ensomhed og depression hos ældre. En uhyre vigtig og tabubelagt dagsorden, mener ministeren, der håber at kunne tage brugbare erfaringer med sig tilbage til Christiansborg.

  14-05-2018
  Kategori: Ældre

 • Alle supersygehuse har nu fået penge fra kvalitetsfonden

  NYHED – Region Sjælland har netop fået godkendt anmodningen om udbetaling af kvalitetsfondsmidler til Universitetshospitalet Køge. Dermed har alle 16 sygehuse fået i alt 49 milliarder kroner.

  09-05-2018
  Kategori: Sygehusvæsen

 • Regeringen fordeler 200 millioner kroner til læge– og sundhedshuse i hele Danmark

  PRESSEMEDDELSE - Forud for at regeringen senere på året kommer med en større sundhedsreform, udmønter sundhedsminister Ellen Trane Nørby nu 200 millioner kroner til at oprette og udbygge læge- og sundhedshuse bredt fordelt i 26 af landets kommuner. Læge- og sundhedshusene skal give patienterne kortere vej til bedre og flere typer af behandling, og sikre en bedre geografisk balance på sundhedsområdet.

  07-05-2018
  Kategori: Puljer

 • Demenssygeplejerske fra Aalborg vinder Demensprisen 2018

  Ældreminister Thyra Frank og sundhedsminister Ellen Trane Nørby overrækker i dag Demensprisen 2018 til demenssygeplejerske Nina Kjær Jensen fra Videnscenter for Demens i Aalborg Kommune.

  07-05-2018
  Kategori: Ældre

 • Hver femte med demens får antipsykotisk medicin

  PRESSEMEDDELELSE - Receptblokken sidder for løst i nogle kommuner, mener sundhedsminister Ellen Trane Nørby og ældreminister Thyra Frank. Tal fra Sundhedsdatastyrelsen viser store kommunale forskelle på, hvor mange ældre med demens, der får antipsykotisk medicin.

  07-05-2018
  Kategori: Ældre

 • Nye krav om it-sikkerhed i sundhedsvæsenet

  NYHED – Folketinget har i dag vedtaget et lovforslag, som skal bidrage til at sikre sundhedsvæsenet mod hacker-angreb.

  03-05-2018
  Kategori: Digitalisering

 • Rekordlav ventetid på operationer

  PRESSEMEDDELELSE – Sundhedsminister Ellen Trane Nørby glæder sig over, at ventetiden på operationer er mere end halveret siden 2001.

  02-05-2018
  Kategori: Sygehusvæsen

 • Nye tal: Store regionale forskelle i ventetider på hjerteoperationer

  NYHED - Der er store forskelle på, hvor gode regionerne er til at overholde patienternes udretningsret på hjerteområdet. Samtidig er ventetiderne på at blive opereret for lang hos flere af regionerne.

  01-05-2018
  Kategori: Hjertesygdomme

 • Sundhedsminister: Narkotikalovgivningen skal ikke spænde ben for cannabis producenter

  PRESSEMEDDELELSE - Med indførslen af en ny grænseværdi for THC i hampeprodukter, vil sundhedsminister Ellen Trane Nørby gøre det nemmere at producere og forhandle cannabisbaserede produkter som fx øl, creme og shampoo uden at komme på kant med narkotikalovgivningen.

  27-04-2018
  Kategori: Sundhedspolitik

 • Nye analyser skal give input til styringseftersyn på sundhedsområdet

  NYHED - Sundheds- og Ældreministeriet og Finansministeriet offentliggør i dag to eksterne konsulentanalyser af den statslige og regionale styring på sundhedsområdet. Analyserne vil indgå i det videre arbejde med regeringens styringseftersyn.

  25-04-2018
  Kategori: Sygehusvæsen

 • Flere læger udskriver medicinsk cannabis

  NYHED – Sundhedsminister Ellen Trane Nørby glæder sig over, at stadigt flere læger udskriver medicinsk cannabis som del af forsøgsordningen.

  25-04-2018
  Kategori: Medicin og apoteker

 • Forsøgsordning med medicinsk cannabis i tal

  NYHED – I løbet af de to første måneder af forsøgsordningen med medicinsk cannabis blev der indløst 253 recepter, hvoraf størstedelen var til smerter forårsaget af skader på nervesystemet.

  25-04-2018
  Kategori: Medicin og apoteker1-50 af 1450 resultater
Vis pr. side 10 | 20 | 50

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29  næste

Søg i nyheder

Kontaktinformation

Holbergsgade 6
1057 København K
 | tlf: 72269000
 | EAN: 5798000362055